Főoldal > MOZGÁS > Önbizalomhiány, súlyproblémák? – Itt a megoldás!

Önbizalomhiány, súlyproblémák? – Itt a megoldás!

hastáncönbizalomhiánysúlyproblémák
0

Írta:

Eljön a pillanat, amikor egy nő úgy érzi, hogy most tennie kell valamit önmagáért. Tudja, hogy megoldást csak tudatos életmódváltás hozhat, amely ésszerű táplálkozással és testmozgással jár. Ez utóbbira az egyik legjobb legjobb módszer a hastánc, mert feltölt energiákkal és kiteljesíti a nőiességet. Önértékelési gondok pszichológus szemmel Süle Judit pszichológus elmondása szerint, az önértékelési gondokat gyakran félreértelmezik. Nem […]

Eljön a pillanat, amikor egy nő úgy érzi, hogy most tennie kell valamit önmagáért. Tudja, hogy megoldást csak tudatos életmódváltás hozhat, amely ésszerű táplálkozással és testmozgással jár. Ez utóbbira az egyik legjobb legjobb módszer a hastánc, mert feltölt energiákkal és kiteljesíti a nőiességet.

Önértékelési gondok pszichológus szemmel

Süle Judit pszichológus elmondása szerint, az önértékelési gondokat gyakran félreértelmezik. Nem akkor egészséges az önképünk, ha elfogadjuk megváltozott külsőnket, hanem akkor, amikor megváltozott külsőnk független az önértékelésünktől. Először is újra fel kell fedeznünk értékeinket, hogy megértsük, nem vagyunk kevesebbek néhány kiló súlyfelesleggel. Erre az egyik legalkalmasabb módszer a hastánc, mert miközben felszabadítja elménket, nem a társadalmi szépségideált helyezi előtérbe. A hastáncot gyakorló nők rövid idő alatt túlteszik magukat önértékelési zavaraikon, mert eloszlatja a saját nőiességükbe vetett bizonytalanságot.

Miért jó a hastánc?

Fajtné Thuróczy Zsuzsanna, a Semmelweis Egyetem, Testnevelési és Sporttudományi Kar, Torna, RG, Tánc és Aerobic egyetemi adjunktusa szerint, a hastánc gerinc és csípőmozgást igényel, megmozgat minden testizmot, különösen a has-, hát- és farizmokat és a combokat. A hastáncban hol a mellkas, hol a medence fix helyzetben van, így a has izomzata kiválóan edzhető. A hastánc az emésztésért felelős belső szerveket is megmozgatja, így gyorsítja az anyagcserét. Ideális azoknak, akik szórakoztató sportolásra vágynak, illetve előtérbe kívánják helyezni nőiességüket. Alkalmas arra, hogy életkortól és edzettségi foktól függetlenül bárki elkezdhesse. Egész életen át végezhető mozgásforma, ízületeket kímélő mozdulatokkal, ami kialakítja a helyes testtartást, ezzel tehermentesíti a gerincet, és nem utolsó sorban kiváló zsírégető.

A hastáncosnő véleménye:
„Magyarorszgáon számtalan nő küzd súlyproblémával, amely többnyire a lelkükre is negatív hatással van” – mondja Perecz Tímea, hastáncművésznő. A pluszkilóktól szenvedő nőkre is igazi „varázsszerként” hat a hastánc. A hastánctól kivirulnak, sokkal kiegyensúlyozottabbak lesznek, mert megtanulják a létező legerotikusabb táncot, amellyel sokan nemcsak kapcsolatukat színesítik, hanem súlyfeleslegeiktől is megszabadulnak.

Forrás: www.youngandpartners.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X