Főoldal > MOZGÁS > 6 szuper tipp a feszes combokért!

6 szuper tipp a feszes combokért!

aquastepcombfeszesformálásgyakorlatmozgásformanordic walkingsteb aerobik
0

Írta:

Lassan, de biztosan közeledik a tavasz, és vele együtt a rövidke ruhák, szoknyák és nadrágok szezonja – kezdj el időben edzeni, hogy mire eljön a jó idő, feszessé váljanak a combjaid! Szerencsére számos mozgásforma alaposan megdolgoztatja ezt a kritikus területet! 1. Aqua step A hagyományos step aerobik vizes változata egyre népszerűbb mozgásforma: az órákon a […]

Lassan, de biztosan közeledik a tavasz, és vele együtt a rövidke ruhák, szoknyák és nadrágok szezonja – kezdj el időben edzeni, hogy mire eljön a jó idő, feszessé váljanak a combjaid! Szerencsére számos mozgásforma alaposan megdolgoztatja ezt a kritikus területet!

1. Aqua step

A hagyományos step aerobik vizes változata egyre népszerűbb mozgásforma: az órákon a derékig vagy mellig érő vízben ritmusos zenére végezheted a comb- és fenékformáló gyakorlatokat, méghozzá egy speciális, csúszásgátló gumival bevont steppad és egy szintén gumiból készült stepcipő segítségével! A gyakorlatok a víz felhajtó erejének köszönhetően alaposan megdolgoztatják az izmaidat – óránként ötszáz kalóriát égethetsz el, de az edzést tovább nehezítheted szivacsos kézi- és lábsúlyzókkal!

2. Nordic walking

Ennek a Finnországból származó mozgásformának számos előnye van egy sima sétához és a kocogáshoz képest: a speciális botokkal, lendületes karmunkával végzett gyakorlás ugyanis az egész testedet megdolgoztatja! A hát-, has-, mell- és karizmok mellett a combjaidat is feszessé varázsolja – sőt, növeli az állóképességedet, serkenti a vérkeringést is, és óránként több mint 440 kalóriát égethetsz el. A nordic walkingot ráadásul bárhol kipróbálhatod, de ha leginkább a hátsóddal és a combjaiddal van problémád, válassz olyan túraútvonalat, ahol van emelkedő!

0023559_1.jpg ()

3. Step aerobik

Óránként legalább 400 kalóriát égethetsz el, ráadásul nemcsak a combjaidat, de a hátsódat, a csípődet és a vádlidat is formálhatod, ha kipróbálod a step aerobikot! Az edzéseken a jól ismert aerobik-gyakorlatok mellett egy speciális, 10-25 centiméter magas steppad segítségével hozhatod formába magad – mindezt természetesen pörgős zenére!

3 egyszerű combformáló gyakorlat otthonra

Ha nincs kedved vagy időd edzőterembe járni, formáld a combjaidat otthon – a következő gyakorlatsor végrehajtásához mindössze öt-tíz percre van szükséged! Ha kitartó vagy, az eredmény sem marad el!

1. gyakorlat

Állj váll szélességű terpeszbe, mindkét kezedben fogj egy-egy kézisúlyzót! Lassan guggolj le, maradj ebben a testhelyzetben egy-két másodpercig, majd lassan ismét emelkedj fel – fontos, hogy a hátadat végig egyenesen tartsd, és hogy ne lendületből állj fel, hadd dolgozzanak a comb- és fenékizmaid! Ezt a gyakorlatot érdemes legalább hússzor megismételned: ha az elején nagyon nehezen megy, néhány napig súlyzók nélkül végezd az edzést!

2. gyakorlat

Feküdj hanyatt a padlóra, a lábaidat nyújtsd a plafon felé, körülbelül vállszélességű terpeszben! Feszítsd előre a lábfejedet, majd harmincszor keresztezd a lábaidat – ez a gyakorlat mind a belső, mind a külső combodat erősíti, ezért minden nap érdemes elvégezned!

3. gyakorlat

Állj vállszélességű terpeszbe, tedd csípőre a kezed! Húzd ki magad, majd lépj előre az egyik lábaddal! Ereszkedj le úgy, hogy közben a másik térded szinte a talajhoz érjen! Tartsd meg ezt a testhelyzetet pár másodpercig, majd emelkedj vissza a kiinduló helyzetbe! Váltott lábbal legalább hússzor végezd el ezt a gyakorlatot – lehetőleg minden nap, a kitörés ugyanis a comb összes izmát alaposan megdolgoztatja!

A gyakorlatok elvégzése után ne feledkezz el a nyújtásról!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X