Főoldal > MOZGÁS > Zsírégetés a tánc jegyében: itt a fittánc!

Zsírégetés a tánc jegyében: itt a fittánc!

aerobikfittáncmozgássalsatánc
0

Írta:

Az aerobikot unod, a futás túl monoton számodra, a súlyzós gyakorlatokat pedig soha nem szeretted? Régóta tűnődsz azon, hogy a fogyás érdekében összekötnéd a kellemeset a hasznossal, és elmennél egy tánctanfolyamra – de sajnos a pasid nincs oda az ötletért? Akkor próbáld ki a fittáncot: az edzéseken ugyanis úgy szabadulhatsz meg a fölös kilóktól, hogy […]

Az aerobikot unod, a futás túl monoton számodra, a súlyzós gyakorlatokat pedig soha nem szeretted? Régóta tűnődsz azon, hogy a fogyás érdekében összekötnéd a kellemeset a hasznossal, és elmennél egy tánctanfolyamra – de sajnos a pasid nincs oda az ötletért? Akkor próbáld ki a fittáncot: az edzéseken ugyanis úgy szabadulhatsz meg a fölös kilóktól, hogy közben remekül szórakozol, és még táncpartnerre sincs szükséged!

Mi a fittánc?

Ez a különleges mozgásforma az aerobik leghatékonyabb gyakorlatait ötvözi a különféle táncok lépéseivel. A népszerű afrodance-szel és salsa-aerobikkal ellentétben a fittánc edzéseken nem csupán egyféle tánctípust próbálhatsz ki: a szamba, a bachata, a cha-cha-cha és a salsa mellett elsajátíthatod a keringő, a merengue, a tangó, sőt a hastánc és a funky alapjait is! A hatvanperces órákon a bemelegítés és a nyújtás után egyszerű, könnyen megtanulható koreográfiát gyakorolhatsz be, amit az edzés végén ismét nyújtás, lazítás követ – ezzel megelőzve az izomlázat és a húzódásokat.

0023355_1.jpg ()

Hogyan formálja a tested?

Mivel az edzéseken közel hatvan percen keresztül magas vagy váltakozó intenzitású mozgást végzel, a fittánc hatékonyan formálja az alakodat: egy óra alatt ugyanis több mint 500 kalóriát égethetsz el! A különböző mozdulatok és lépések alaposan átmozgatják az egész testedet: mivel az órákon különféle táncokat próbálhatsz ki, azokat az izomcsoportokat is megdolgoztathatod, amelyeket egyébként nem szoktál. Feszesebbé válnak a combjaid, a hasad és a hátsód, de a fittánccal a vádlidat, a karjaidat és a csípődet is formálhatod!

Kinek ajánlott?

A fittáncot nemcsak akkor érdemes kipróbálnod, ha gyorsan szeretnél megszabadulni a téli hónapokban felszedett kilóktól! A szakemberek azoknak is ajánlják, akik ülőmunkát végeznek, ezért napi nyolc-tíz órát görnyednek a számítógép előtt – ez a különleges mozgásforma ugyanis a helyes testtartás elsajátításában és rögzítésében is segít! Gyorsan és hatékonyan fejleszti a koordinációs készséget, javítja az állóképességet, ráadásul a ritmusos zene és a pörgős koreográfia garantáltan elűzi a feszültséget és a stresszt egy-egy hosszú, munkával töltött nap után! A fittáncot akkor is bátran kipróbálhatod, ha egyáltalán nem szoktál táncolni, sőt ritmusérzéked sincs, a kezdők edzésén ugyanis egészen az alapoktól sajátíthatod el a lépéseket!

Hol próbálhatod ki?

Casa De La Musica (1088 Budapest, Vas u. 16., www.casadelamusica.hu)
Trendy Dance Tánciskola (1163 Budapest, Thököly út 12., www.trendydanceiskola.gportal.hu)

Batuka, Afrodance, Jógatánc
Ha szereted a ritmusos zenét és a pörgős koreográfiákat, élvezni fogod a következő mozgásformákat is!
Batuka: a latin táncok, például a rumba és a szamba, valamint a legmodernebb zenére előadott showtáncok alaplépéseit ötvözi a boksz és a különféle harcművészetek elemeivel. A batukát a kezdők és a gyakorlott táncosok is kipróbálhatják, és válogathatnak a különböző nehézségű koreográfiák közül.
Afrodance: az afrodance nem annyira pörgős, mint a batuka vagy a fittánc – ez a mozgásforma elsősorban az afrikai ősi mozdulatokra, valamint az aerobik leghatékonyabb gyakorlataira épül.
Salsa aerobik: ha feltüzelnek a latin-amerikai dallamok, a salsa aerobikot egészen biztosan élvezni fogod! A laza csípőmozgásról és a szexis mozdulatokról híres táncot az órákon az aerobik elemeivel kombinálják.
Jógatánc: az edzéseken a klasszikus jóga elemeit gyakorolhatod, kiegészítve a modern, kortárs tánc mozdulataival – az órák végére egy könnyen elsajátítható, de izgalmas koreográfia áll össze, amelyet természetesen légzőgyakorlat és meditáció követ!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X