Főoldal > MOZGÁS > 3 vadiúj mozgásforma tavaszra

3 vadiúj mozgásforma tavaszra

bodyartedzésmozgásspinal dancezumba
0

Írta:

Fáj a hátad? Nemcsak a testedet, hanem a lelkedet is szeretnéd felfrissíteni az edzéssel? Odavagy a latin táncokért? Válassz a következő három mozgásforma közül: lássuk, miért érdemes kipróbálnod a Zumbát, a BodyArtot és a Spinal Dance-t! 1. Spinal Dance Egész nap a számítógép előtt görnyedsz, ezért nehezedre esik hosszabb időn át egyenesen tartani a törzsedet? […]

Fáj a hátad? Nemcsak a testedet, hanem a lelkedet is szeretnéd felfrissíteni az edzéssel? Odavagy a latin táncokért? Válassz a következő három mozgásforma közül: lássuk, miért érdemes kipróbálnod a Zumbát, a BodyArtot és a Spinal Dance-t!

1. Spinal Dance

Egész nap a számítógép előtt görnyedsz, ezért nehezedre esik hosszabb időn át egyenesen tartani a törzsedet? Mozgasd meg a hátizmaidat a Spinal Dance-szel, amely a tánc és a gerinctorna elemeit ötvöz –  így nemcsak a mély hátizmokat és a gerincstabilizáló izmokat dolgoztathatod meg, de az egész testedet csúcsformába hozhatod! Az órákon az alapos bemelegítés után egy könnyen elsajátítható, de hatékony koreográfiát kell követned: a Spinal Dance nem is emlékeztet a néha unalmas gyógytornára, itt észre sem veszed, hogy a különleges gyakorlatokkal minden egyes csigolyádat és hátizmodat átmozgatod!
Tipp: akkor is nyugodtan választhatod a Spinal Dance-t, ha problémáid vannak az ízületeiddel! Az órákon ugyanis sokkal lassabb a tempó, mint az aerobikedzéseken, ráadásul nincsenek olyan gyakorlatok, amelyek megterhelik az ízületeket és a gerincet – így akár az idősebbek is bátran kipróbálhatják!

0024667_1.jpg ()

2. Zumba

Ha imádod a latin ritmusokat, próbáld ki a Zumbát, amely világszerte egyre népszerűbb! Ezt a különleges mozgásformát nem más, mint a szexi énekesnő, Shakira koreográfusa fejlesztette ki – méghozzá a latin táncok, például a salsa, a merengue, a cumbia, a samba és a falmenco, valamint az aerobik alaplépéseiből! Az órákon vérpezsdítő latin zenére végezheted el az egyszerű, bárki számára könnyen elsajátítható gyakorlatokat, és tanulhatod meg a szórakoztató koreográfiát, közben pedig óránként több mint 600 kalóriát égethetsz! Ráadásul nemcsak a zsírsejtektől szabadulhatsz meg, de feszessé és tónusossá varázsolhatod a testedet, a Zumba ugyanis erősítő gyakorlatokat is tartalmaz!
Tipp: ha tetszett a Zumba, próbáld ki a Zumba Toningot és az Aqua Zumbát is – ez utóbbi ennek a különleges mozgásformának az alapjait ötvözi az aqua fitnesszel, vagyis a medencében mozoghatsz a vérpezsdítő dél-amerikai zenére! A Zumba Toning órákon pedig egy különleges súlyzóval edzhetsz, amely ráadásul a rumbatökhöz hasonló zizegő hangot ad ki, így mozgás közben te is részt vehetsz a zenélésben!

3. BodyArt

Nemcsak a testileg, de lelkileg is szeretnél csúcsformába lendülni egy-egy hosszú, megterhelő nap után? Akkor a BodyArt a neked való mozgásforma – amely elsősorban a hatha jóga pozícióira épül, kiegészülve a gerinctorna, a japán Do-In és a Pilates egyes elemeivel, valamint különleges nyújtó- és légzéstechnikákkal! Az órákon folyamatosan mozogsz, ám minden gyakorlat különböző nehézségű: az energetizáló, relaxációs, nyújtó és erősítő elemek alaposan megmozgatják csípő-, a derék- és a hátizmaidat, de a tested többi izomcsoportja is végig dolgozik. A mélyebb, ritmikus légzésnek köszönhetően az edzés végére teljesen ellazulsz, jobbá bálik a hangulatod, és megtanulsz a saját testedre és lelkedre összepontosítani!
Tipp: gyorsan fogod érezni a BodyArt jótékony hatásait, ha hetente legalább két-három alkalommal elmész edzeni! Gyorsan növeli az állóképességet, fejleszti az egyensúlyérzéket, de a különleges gyakorlatoknak köszönhetően a tested hajlékonyabbá is válik majd! Sőt, a BodyArt a munkában és a tanulásban is segít, ugyanis megtanít arra, hogyan zárhatod ki a külvilágot, és hogyan koncentrálhatsz a számodra fontos dolgokra és feladatokra!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X