Főoldal > MOZGÁS > Szuper mellfeszesítő tippek tavaszra

Szuper mellfeszesítő tippek tavaszra

mellmelltornamozgás
0

Írta: and

Fakanál elő, zenét bekapcsolni, és indulhat a kavarás! Igen, lehet, hogy nem is gondoltad volna, de a vacsora kevergetése közben nemcsak a kar-, hanem a mellizmok is dolgoznak. Túlzás nélkül állíthatjuk, ha erre még egy picit rádolgozol, akkor két legyet üthetsz egy csapásra: finom vacsorát és formás felsőtestet. Összegyűjtöttünk néhány gyakorlatot, érdemes kipróbálnod őket!   […]

Fakanál elő, zenét bekapcsolni, és indulhat a kavarás! Igen, lehet, hogy nem is gondoltad volna, de a vacsora kevergetése közben nemcsak a kar-, hanem a mellizmok is dolgoznak. Túlzás nélkül állíthatjuk, ha erre még egy picit rádolgozol, akkor két legyet üthetsz egy csapásra: finom vacsorát és formás felsőtestet. Összegyűjtöttünk néhány gyakorlatot, érdemes kipróbálnod őket!

 

1. Csavard a tetőt!

Bosszantó, ha a pasid pont akkor borotválkozik, amikor bele kellene keverned a süti krémjébe a meggyet, és a befőttesüveg teteje természetesen meg sem mozdul. Akkor most itt az ideje, hogy egyedül fogj neki ennek a feladatnak. Felejtsd el a lazító kést, szorítsd össze a fogad, és gondolj arra, ha sikerül letekerned, akkor megint tettél valamit a feszesebb cicikért – ez a mozdulat ugyanis kifejezetten jót tesz a mellizmoknak. A gyakorlat tehát a következő: váltott kézzel bontogass, így mindkét oldalt egyformán erősíted.

2. Súlyzózás a konyhában

Emeld le a lisztet, a cukrot, az olajat a kamrapolcról, majd a maradékot tedd vissza. Minél magasabban laknak ezek a hozzávalók, a pakolászás annál célravezetőbb lesz a mell- és a karizom erősítése szempontjából. Még egy kis pókhálózás – ha észrevettél a plafonon pár csimpaszkodó csúnyaságot –, és a házimunka után jöhet a megérdemelt masszázs.

3. Formázó masszázs

A finom sütire hivatkozva (vagy csak úgy simán) kérd meg a kedvesedet, hogy olajjal kenje be a testedet, különös figyelemmel a melledre: először körkörös mozdulatokkal, majd nyolcasokat formálva, végül pedig finoman csipkedve.

A témáról bővebben a Maxima magazin legfrissebb számában olvashatsz!

Vedd kézbe!
Szilágyi Orsolya aerobikedző segítségével pontokba szedtük azokat a gyakorlatokat és tanácsokat, amelyekkel az alma, a citrom, a grépfrút, a sárgadinnye és a csepp alakú mell egyaránt feszes és formás marad.
– A modellek esküsznek a következő mellfeszesítő gyakorlatra: Zárd össze a két kezed a cicid előtt úgy, hogy ujjaid felfelé mutassanak, majd teljes erőből nyomd össze a tenyereidet legalább ötvenszer egymás után. Ezt a számítógép előtt ülve, utazás és tévénézés közben is könnyedén elvégezheted.
– A helytelen testtartás, a görnyedt hát és az előrehajló vállak a mell beeséséhez, megereszkedéséhez vezethetnek. Ha sokat ülsz, érdemes kipróbálnod az ülőlabdát.
– A sport nem káros a mell számára, de komoly problémát okozhat, ha nem viselsz megfelelő melltartót. Intenzív mozgás közben a kebel himbálózik, és ha nincs megfelelően rögzítve, a gyengébb szövetek kissé elválnak egymástól. Válassz edzéshez speciális, megfelelő méretű sportmelltartót!
– Ha egész nap melltartót viselsz, akkor este eszedbe se jusson kordában tartani a cicidet! A domborítás után szüksége van egy kis szabadságra, hogy visszanyerje eredeti alakját, és mindezzel edzed is.
– A fitnesztermekben, aerobikórákon „gyúrj” bátran mellre is: ettől csak feszesebb lesz a cicid, nem nem pedig kisebb vagy laposabb.
– Ne feledd, az öregedés folyamatát nem lehet megállítani, de késleltetni igen! Hogy a mell minél tovább gyönyörű maradjon, fogyassz sok folyadékot, zöldséget és gyümölcsöt. Az E-vitamint tartalmazó élelmiszerek (például búzacsíra) is jó segítők ebben a harcban.
– Vésd az eszedbe azt is, hogy a fogyókúra során a mell megereszkedhet. Ennek elkerülése érdekében az étrendedből nem szabad teljesen kiiktatnod a zsiradékokat, például az olívaolajat


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X