Főoldal > MOZGÁS > 3 extra alakformáló mozgásforma

3 extra alakformáló mozgásforma

cantienicacross trainingedzésmozgásmozgásformaslide
0

Írta:

Slide, Cantienica és Cross Training – itt az ideje, hogy megismerd és kipróbáld ezeket a különleges mozgásformákat, amelyek nemcsak az alakodat formálják, de számos testi problémára is megoldást nyújtanak! Slide – korcsolyázás jég nélkül Irigykedve nézted az idei téli olimpia műkorcsolyásait és jégtáncosait? Te is szívesen korcsolyáznál, de a műjégpályák már bezártak, a görkoriért pedig […]

Slide, Cantienica és Cross Training – itt az ideje, hogy megismerd és kipróbáld ezeket a különleges mozgásformákat, amelyek nemcsak az alakodat formálják, de számos testi problémára is megoldást nyújtanak!

Slide – korcsolyázás jég nélkül

Irigykedve nézted az idei téli olimpia műkorcsolyásait és jégtáncosait? Te is szívesen korcsolyáznál, de a műjégpályák már bezártak, a görkoriért pedig nem rajongsz? Akkor a Slide a neked való mozgásforma! Egy speciális mamusz és egy különleges szőnyeg segítségével úgy csúszkálhatsz, akár a jégen: a Slide ugyanis a műkorcsolya alaplépéseit ötvözi a tánccal és az aerobikkal! Az edzéseken pörgős zenére végezheted a könnyen elsajátítható gyakorlatokat, így nemcsak a koordinációs képességedet fejlesztheted, hanem a csípődet, a combjaidat és a hátsódat is formálhatod, ráadásul óránként több mint 800 kalóriát égethetsz el!
Miért érdemes kipróbálnod?
Mert a pörgős zenének, a különleges gyakorlatoknak és persze a csúszkálás örömének köszönhetően észre sem veszed, hogy egy kemény edzésen veszel részt! Mivel ez a szórakoztató mozgásforma az ízületeket sem terheli, akkor is érdemes kipróbálnod, ha ízületi panaszaid vannak, vagy ha komoly túlsúllyal rendelkezel!

0024795_1.jpg ()Cross Training – a sokszínű edzés

Ha unod a már jól ismert, újra és újra ismétlődő gyakorlatokat, ha az aerobik, a jóga és a futás már nem jelent számodra kihívást, próbáld ki a Cross Traininget! Ez az összetett mozgásforma a különböző sportágak elemeit kombinálja: a pörgős órákon nemcsak erősítő és kardio jellegű gyakorlatokat végezhetsz, de kosárlabdázhatsz, focizhatsz, röplabdázhatsz, úszhatsz, kocoghatsz és kerékpározhatsz is – így nemcsak a problémás részeket, például a hátsódat, a combjaidat és a hasadat hozhatod csúcsformába, hanem az egész testedet feszesebbé, formásabbá varázsolhatod!
Miért érdemes kipróbálnod?
A sokszínű gyakorlatoknak köszönhetően a Cross Training az összes izomcsoportot alaposan megdolgoztatja: rengeteg kalóriát égethetsz el, emellett fejlődik a koordinációs- és állóképességed, hajlékonyabbá válsz, és persze a fölös kilóktól és a zsírpárnáktól is gyorsan megszabadulhatsz!

Cantienica – edzés nőknek

Gerincferdülésed van, ízületi fájdalmaktól szenvedsz, netalán az inkontinencia nehezíti meg a mindennapjaidat? A Cantienica egy különleges terápiás mozgásforma, amely nemcsak ezeket a problémákat enyhíti és előzi meg, de az alakformálásban is segít: az edzéseken különleges erősítő és dinamikus nyújtó gyakorlatokat sajátíthatsz el, amelyek elsősorban a tested erőközpontját, a medencefenék izmait aktiválják, de ezzel együtt a has-, a hát- és a csípőizmaidat is alaposan megdolgoztatják, és persze a zsírégetést is felgyorsítják!
Miért érdemes kipróbálnod?
A Cantienica edzésekkel enyhítheted az ülőmunka és a rossz testtartás miatt kialakuló gerinc- és derékfájdalmat, megelőzheted az inkontinencia és a sérv kialakulását! Mivel a speciális gyakorlatok nem erőltetik meg az ízületeket, akkor is bátran kipróbálhatod, ha eddig nem mozogtál rendszeresen, vagy ha csontritkulásban, mozgásszervi betegségben szenvedsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X