Főoldal > MOZGÁS > A legjobb zsírégető tipp húsvétra

A legjobb zsírégető tipp húsvétra

nordic walkingsétálástúrázászsírégetés
0

Írta:

Miközben szebbnél szebb helyeken kirándulsz, a Nordic Walkinggal észrevétlenül erősítheted szervezetedet és izmaidat. A következőkben Koltai András Nordic Walking oktatótól és szakértőtől megtudhatod, miért is érdemes ezt a sportágat választanod! Miért? A Nordic Walking közben megerőltető mozdulatok nélkül mozgatod át izmaid 90 százalékát, és izületeidet sem terheled. A változatos terepviszonyoknak és a friss levegőnek köszönhetően növekszik […]

Miközben szebbnél szebb helyeken kirándulsz, a Nordic Walkinggal észrevétlenül erősítheted szervezetedet és izmaidat. A következőkben Koltai András Nordic Walking oktatótól és szakértőtől megtudhatod, miért is érdemes ezt a sportágat választanod!

0024767_1.jpg ()Miért?

A Nordic Walking közben megerőltető mozdulatok nélkül mozgatod át izmaid 90 százalékát, és izületeidet sem terheled. A változatos terepviszonyoknak és a friss levegőnek köszönhetően növekszik tüdőkapacitásod, sőt, a Nordic Walking jótékony hatással van a szív működésére, és a keringésre is. A rendszeresen végzett, hosszabb ideig tartó gyaloglás hatására a rajtad lévő felesleg is gyorsan távozik, így csak a helyes táplálkozásra kell odafigyelned, és megőrizheted az ideális testsúlyodat. A barátokkal, családdal eltöltött kellemes kikapcsolódás segíthet az ellazulásban, és a felgyülemlett stressz levezetésében. Mivel gyaloglás alatt a karodat is aktívan használod, így a vállad-és a nyakad merevségét is megszüntetheted.

Hogyan?

Kedvet kaptál? Mielőtt nekivágnál, tudnod kell, hogy a Nordic Walking csak akkor hatásos, ha az alábbi szabályokat betartod! Keress fel egy oktatót, aki segít a helyes mozdulatok elsajátításában, valamint a bot kiválasztásában, amely a Nordic Walking nélkülözhetetlen kiegészítője. Nagyon fontos, hogy a vásárlásnál a megfelelő hosszúság legyen a fő szempont, hiszen csak így tudod a helyes használatot megtanulni és a kívánt célt elérni. Viselj túracipőt, amely alkalmasa terepen való gyaloglásra, kirándulásra, ruházatodat pedig az időjárásnak megfelelően válaszd ki! Ha nem érzed jól magad, és kellemetlen élményeket szerzel az első alkalommal, az hosszú távra elveheti a kedvedet. Tartsd be a fokozatosságot! Mindig csak olyan túrát vállalj, amely megfelel edzettségi szintednek! Nem az a cél, hogy túlterheld magad, hanem hogy egy kellemes és rendkívül egészséges élményben legyen részed.

Kinek?

A Nordic Walking korosztálytól függetlenül mindenkinek ajánlott, akinek fontos az egészsége, és szereti a természetet. A különböző erősségű pályák lehetővé teszik, hogy mindenki kiválassza a számára legmegfelelőbbet. A jó idő már adott! Már csak az elhatározás szükséges!

Forrás: A Napsugár Életház sajtóközleménye


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X