Főoldal > MOZGÁS > Tánc világnap: mozgásórák testreszabva

Tánc világnap: mozgásórák testreszabva

mozgástánczsírégetés
0

Írta:

Munka előtt, 8-tól 9-ig Lipka Péter tart gyrokinesisórát, amelynek során a harmonikusan és gördülékenyen végrehajtott mozgássorokat bővítve a résztvevők lassan ellazítják, megnyújtják, átmozgatják és megerősítik az egész testet. Ebédszünetben, 13-tól 14 óráig Zambryczki Ádám vezetésével a mozogni vágyók megtanulhatják összekötni a statikus jóga és a dinamikus kortárstánc elemeit, a mozdulatok harmonikus összekötésével létrejön a folyamatos […]

Munka előtt, 8-tól 9-ig Lipka Péter tart gyrokinesisórát, amelynek során a harmonikusan és gördülékenyen végrehajtott mozgássorokat bővítve a résztvevők lassan ellazítják, megnyújtják, átmozgatják és megerősítik az egész testet. Ebédszünetben, 13-tól 14 óráig Zambryczki Ádám vezetésével a mozogni vágyók megtanulhatják összekötni a statikus jóga és a dinamikus kortárstánc elemeit, a mozdulatok harmonikus összekötésével létrejön a folyamatos mozgás és megszületik a tánc. Munka után, 17-től 18 óráig Máthé Gabriella kreatív improvizációs gyakorlataival, kombinációival, végül egy kis nyújtással, erősítéssel és relaxációval zárul a nap – közölte a szervező.

Az érdeklődők ezen kívül belekóstolhatnak a swing, a capoeira, az afro és break mellett az argentin tangó, a hiphop és a salsa tánc rejtelmeibe is. A programok között Dusa Gábor táncfotó kiállítása, Harcsa Veronika koncert és Willany Leo performance is szerepel. Az esemény a Gödör Klub parkjában, a teraszon, a sétányon és a kávézó helyszínén zajlik majd. 
 
A 2009-ben első alkalommal megrendezett Body Moving programsorozat középpontjában a kortárstánc népszerűsítése állt. Ennek egyik elemeként a Tánc Mindenkinek program augusztusban négy hétvégén át zajlott a Gödör Klub gyepén, ahol 15 különböző tánc- és mozgástechnikát próbálhattak ki ingyenesen az érdeklődők. A Tánc Mindenkinek folytatódik idén nyáron is, de ráhangolódásképpen a Tánc Világnapja alkalmából már áprilisban ledobhatják cipőiket a résztvevők.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X