Főoldal > MOZGÁS > 6 tipp, hogy megtartsd az ideális súlyod

6 tipp, hogy megtartsd az ideális súlyod

0

Írta: and

1. Irány fel! Ha eddig síkon gyalogoltál vagy futottál, most vedd célba a dombokat, hegyeket. A felfelé haladás során több kalóriát égetsz el, mint a síkon való mozgás során, és nagyobb intenzitással edzed a keringési rendszered és a tüdőd. A hegyre felfelé haladás emellett még erőteljesebben formálja a feneket, a csípőt és a combokat.   […]

1. Irány fel!

Ha eddig síkon gyalogoltál vagy futottál, most vedd célba a dombokat, hegyeket. A felfelé haladás során több kalóriát égetsz el, mint a síkon való mozgás során, és nagyobb intenzitással edzed a keringési rendszered és a tüdőd. A hegyre felfelé haladás emellett még erőteljesebben formálja a feneket, a csípőt és a combokat.

 

2. Ugrálj!

Gyaloglás vagy futás közben időnként végezz magas intenzitású ugrásokat jobbra-balra, mintha szikláról sziklára ugrálnál. Ezzel fokozottan edzed az izmokat, új impulzust adva nekik, és még az egyensúlyérzéked is fejlődik.

 

shutterstock_40681498.jpg ()3. Gyalogolj botokkal!

A botos gyaloglás, vagyis a nordic walking során 20-25 százalékkal több kalóriát égethetsz el, mint az egyszerű gyaloglás során, hiszen az eszköz használatával nem csak a fenék, comb és lábizmok dolgoznak, hanem a kar, és a hát izmai is keményen mozognak.

 

4. Váltogasd a talajt!

Más borítású talajon sportolva máshogy dolgoznak az izmok. A fűben és a homokban végzett mozgás során ugyanolyan intenzitás mellett akár 30-50 százalékkal több kalóriát égethetsz el. Próbáld ki, hogy bizonyos időközönként váltogatod a környezetet, ahol mozogsz, egyszer kemény talajon, máskor puha homokban vagy fűben sportolj.

 

5. Fogd vissza a kalóriabevitelt!

A fogyás a diéta és a mozgás megfelelő kombinációjának eredménye, és ezt akkor is tartani kell, amikor már elérted az ideális súlyod. Ne egyél mértéktelenül, és ugyanúgy mozogj, mint eddig. Ha szeretnéd megtartani az alakodat, sőt, tovább fogynál, akkor figyelj arra, hogy több kalóriát égess el naponta, mint amennyit beviszel, így megszabadulhatsz a zsírpárnáktól.

 

6. Építs izmot!

A nagyobb izomtömeggel rendelkezdő ember több kalóriát képes elégetni ugyanolyan mozgás során, mint az, akin több a zsírpárna. Figyelj oda az izomépítésre, mert minél aktívabban használod az izmaidat, annál több kalóriát tudsz elégetni, ugyanazt az edzést egyre könnyebben tudod majd végezni. És minél tovább bírod a sportolást, annál több kalóriától szabadulhatsz meg.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X