Főoldal > MOZGÁS > Ezt edd, hogy jobban fuss!

Ezt edd, hogy jobban fuss!

0

Írta: and

Mandula Ez az olajos magféle nagy mennyiségű E-vitamint tartalmaz, melynek fogyasztása a kutatások szerint segíthet az edzés utáni fájdalomtól megszabadulni. Fogyaszthatod müzlibe, zabkásába keverve, vagy akár magában is: edzés előtt rágcsálj el egy marékkal belőle. De vigyázz, ne vidd túlzásba a magas zsírtartalma miatt!   Tojás Kiváló energiaforrás, amelyet a fehérjetartalmának köszönhet. A futók általában […]

Mandula

Ez az olajos magféle nagy mennyiségű E-vitamint tartalmaz, melynek fogyasztása a kutatások szerint segíthet az edzés utáni fájdalomtól megszabadulni. Fogyaszthatod müzlibe, zabkásába keverve, vagy akár magában is: edzés előtt rágcsálj el egy marékkal belőle. De vigyázz, ne vidd túlzásba a magas zsírtartalma miatt!

 

Tojás

Kiváló energiaforrás, amelyet a fehérjetartalmának köszönhet. A futók általában a szénhidrátbevitelre figyelnek fokozottan, ám megfeledkeznek a fehérjékről. A protein azonban nem csak energiával látja el a sportolót, hanem elengedhetetlen az edzés utáni szövetregenerálódásban is. Reggelizz keményre főtt tojást, vagy fogyaszd salátában, szendvicsben.

 

Leveles zöldségek

Ezek a növények hozzájárulnak a csontváz erősítéséhez, hiszen a futás erősen igénybe veszi a test vázát. Extra csonterősítő például a spenót, a kelkáposzta és a kínai kel. A zöld levelű növények ugyanis bővelkednek K-vitaminban, amelyek segítik a csontok egészségéhez nélkülözhetetlen fehérjék előállítását.

 

fut.jpg ()Narancs

Igazi jolly joker, nem hiába láthatod a futóversenyek frissítőállomásain. C-vitamin tartalma segít a szervezetnek befogadni a csontépítéshez szükséges kalciumot, valamint fokozza az edzés során a szervezet zsírégetését. Emellett lédússága fokozza a szervezet hidratáltságát, a rostok pedig az emésztést segítik.

 

Quinoa

A quinoa (ejtsd: keen-wah) leginkább a köleshez hasonló gabonaféle, amely komplett fehérje. Tartalmazza mind a nyolc aminosavat, amelyek az izomállapot javításért felelősek, így nagyon hasznos táplálék az edzés utáni regenerálódáshoz. Alacsony kalóriatartalma, ám magas tápértéke miatt remekül helyettesítheti a rizst az étkezésben.

 

Édesburgonya

Lassan felszívódó szénhidrátjaival tartós energiát nyújt a szervezet számára, nem úgy, mint az egyszerű, fehér burgonya. Emellett gazdag fehérjében, rostban, káliumban, A- és C-vitaminokban, amelyek mind szükségesek egy rendszeresen futó lány számára. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X