Főoldal > MOZGÁS > Jóga és asztrológia: ez a sztárok csúcsformájának titka!

Jóga és asztrológia: ez a sztárok csúcsformájának titka!

0

Írta: and

A jógalozófia egyre több rajongót szerez magának szerte a világban. Lássuk, miért hódít ez a mozgásforma ilyen gyorsan – és már korántsem csak a sztárok körében! Mi a jógalozófia? Ezt a mozgásformát Mandy Ingber fejlesztette ki, és lényegében a jógának, a filozófiának és Ingber asztrológiai tudásának keveréke. A módszer lényege, hogy a jógát egyéb feszesítő- […]

A jógalozófia egyre több rajongót szerez magának szerte a világban. Lássuk, miért hódít ez a mozgásforma ilyen gyorsan – és már korántsem csak a sztárok körében!

joga.JPG ()Mi a jógalozófia?

Ezt a mozgásformát Mandy Ingber fejlesztette ki, és lényegében a jógának, a filozófiának és Ingber asztrológiai tudásának keveréke. A módszer lényege, hogy a jógát egyéb feszesítő- és nyújtógyakorlatokkal, és ami a legfontosabb, a gondolkodásunk megváltoztatásával kombinálja. Ingber azt vallja, hogy szeretni kell a testünket, tehát ne azért kezdjünk el jógázni, hogy majd egy-két hónap múlva olyan alakunk lesz, amit már szeretni fogunk. Elmélete szerint minden az „itt és mosttal” kezdődik. Különböző motivációs technikákkal bárki, bármikor rávehető egy kis mozgásra.

„Eddig minden elért célomat vizualizáltam a legelején. A fejemben indult el a dolog, mielőtt kézzelfoghatóvá vált. Szemünknek szüksége van egy vizualizált képre, hogy álmainkhoz és vágyainkhoz eljuthassunk” – vallja Ingber, aki saját oktató DVD-jével szinte már világsztárrá vált.

A sztárok közül kik a követői és miért?

Ingber legnagyobb és leglelkesebb rajongója Jennifer Aniston, aki állítólag egy héten hat alkalommal is ellátogat hozzá egy kis pozitív szemléletű mozgásért. Egyesek szerint ő beszélt a módszer hatékonyságáról Victoria Beckhamnek, aki megvásárolta a DVD-t, és otthon hetente legalább négyszer fél órát szán a jógalozófiára. Az énekesnőből lett divatikon állítólag imádja ezt a mozgásformát, hiszen egyrészt nem kell edzőterembe járnia, amit nem igazán szeret, másrészt pedig néhány hét után máris látja a különbséget.

Neked miért érdemes kipróbálnod?

Akár jógáztál már, akár abszolút kezdőként állsz a dolog előtt, Ingber szerint mindenképp érdemes adnod egy esélyt a jógalozófiának, hiszen nemcsak a tested, hanem a gondolkodásmódod is átalakulhat. Külön előnyt jelenthet számodra az otthoni mozgás lehetősége, ha Victoriához hasonlóan nem az edzőtermeket részesíted előnyben.

A DVD-t – hazai követők híján – egyelőre az internetről rendelheted meg!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X