Főoldal > MOZGÁS > 6 tipp, hogy őrizd a formád a munkahelyeden is

6 tipp, hogy őrizd a formád a munkahelyeden is

0

Írta: and

1. Vidd magaddal a tornatermet Saját irodád van, vagy csak egy leválasztott, kis boxot kaptál egy hatalmas légtérben? Mindegy! Szerezz be egy pár kézisúlyzót, 1-2 kilósat, és ha van pár perced, használd is őket. Telefonálás közben, míg az egyik kezeddel a kagylót tartod, a másik kezeddel végezheted a súlyzós gyakorlatokat, például bicepsz-, vagy tricepszerősítéseket. Bizonyos […]

1. Vidd magaddal a tornatermet

Saját irodád van, vagy csak egy leválasztott, kis boxot kaptál egy hatalmas légtérben? Mindegy! Szerezz be egy pár kézisúlyzót, 1-2 kilósat, és ha van pár perced, használd is őket.

Telefonálás közben, míg az egyik kezeddel a kagylót tartod, a másik kezeddel végezheted a súlyzós gyakorlatokat, például bicepsz-, vagy tricepszerősítéseket. Bizonyos időközönként cserélj, vagy a következő telefonhívásnál a másik karodat tréningezd. Akár bokasúlyzókat is beszerezhetsz, és ülés közben súlyzókkal a bokádon edzheted a lábadat emelésekkel.

2. Állj fel, ülj le

Remekül formálhatod a feneked és a combod izmait az alábbi gyakorlattal: állj háttal a székednek, mintha leüléshez készülődnél, majd guggolj a szék ülőkéje fölé, de ne ereszkedj le teljesen, tartsd meg a pozíciót, majd emelkedj fel álló helyzetbe. Telefonálás, levélolvasás közben könnyen kivitelezhető és ismételhető gyakorlat, de ha éppen az ebéd utáni fáradtságtól szenvedsz, kávé helyett is remek megoldás ez a vérkeringést serkentő mozdulatsor.

munkahelyifitt2.jpg ()3. Parkolj messzebb és gyalogolj

Iktasd be a napi sétádat az autózás/buszozás mellé a programba. Ha autóval jársz, parkolj messzebb a munkahelyedtől, mint eddig, és tempósan gyalogolj be. Ha tömegközlekedési eszköz révén jutsz el dolgozni, szállj le egy megállóval előbb, és onnan sétálj el a munkahelyedig. Reggel felpörgeted magad a gyaloglás révén, a munka végeztével pedig ki tudod szellőztetni a fejedet, és rá tudsz készülni a rád váró pihenésre.

4. Felejtsd el a liftet

Hacsak nem a tízediken van az irodád, akkor inkább lépcsőzz a liftezés helyett – felfelé is! Remekül formálja a comb és a fenék izmait ez a mozgás, nemhiába képezi részét még az élsportolók edzésprogramjának is a lépcsőzés. Lehet, hogy először szuszogva érsz majd fel a kívánt emeletre, de ne add fel, néhány nap múlva simán fog menni a lépcsőzés!

5. Nyújtózkodj

Két e-mail megválaszolása között szakíts időt arra, hogy alaposan kinyújtózz. Nyújtsd meg az ujjaid, a vállad, a hátad, nyújtóztasd ki a lábadat. A nyakadról se feledkezz meg, az egész napos monitor előtt ülés igénybe veszi a nyak izmait is, ezek feszülése pedig akár fejfájáshoz is vezethet!

Tárd ki az ablakot, közben lélegezz mélyeket, érezd, hogy a tüdőd megtelik friss levegővel, minden tagod megnyúlik. A nyújtózás felfrissíti a testet és a vérkeringést is, meglásd, utána könnyebben fog menni a munka is.

6. Dolgoztasd az izmokat

Feszítsd meg, majd lazítsd a feneked, a lábad, a hasad és a karod izmait egymás után – mindezt úgy, hogy közben nyugodtan ülsz a székeden, és dolgozol. Az izmok ilyen jellegű dolgoztatása jótékonyan hat a testedre,  erősíti és formálja azt, ám nem igényel sok energiát, és nem vonja el a figyelmed a munkáról.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X