Főoldal > MOZGÁS > Jennifer Aniston 4 kedvenc jógapózával a jókedvért

Jennifer Aniston 4 kedvenc jógapózával a jókedvért

0

Írta: and

Szinte minden pillanatban kihívások elé állít minket az élet, a jóga azonban segíthet, hogy jobban érezzük magunkat – vallja Mandy Ingberg, olyan sztárok jógaoktatója, mint Jennifer Aniston. Ha szeretnéd jobb színben látni a világot, próbáld ki Jennifer Aniston kedvenc hangulatjavító ászánáit! A legjobb póz, ha stresszes vagy: Fa póz Miért működik?Az egyensúlygyakorlatokhoz, mint ez, szükséges […]

Szinte minden pillanatban kihívások elé állít minket az élet, a jóga azonban segíthet, hogy jobban érezzük magunkat – vallja Mandy Ingberg, olyan sztárok jógaoktatója, mint Jennifer Aniston. Ha szeretnéd jobb színben látni a világot, próbáld ki Jennifer Aniston kedvenc hangulatjavító ászánáit!

A legjobb póz, ha stresszes vagy: Fa póz

Miért működik?
Az egyensúlygyakorlatokhoz, mint ez, szükséges a teljes figyelem, így a tökéletes végrehajtáshoz mindent ki kell verni a fejünkből, nyugodtnak és koncentráltnak kell lenni.

Hogyan csináld?
Állj a jobb lábadra, a lábad legyen feszes és egyenes. A bal lábadat emeld fel úgy, hogy a lábfejedet a jobb combtőhöz teszed, a térded pedig a talaj felé mutat. A kezedet tedd össze a mellkasod előtt, mintha imádkoznál, és lélegezz mélyeket. Tartsd a pózt 30 másodpercig, majd ismételd meg lábcserével.

jenjoga2.jpg ()A legjobb póz, ha mérges vagy: Fordított háromszögállás

Miért működik?
Amikor ingerült vagy, toxinok halmozódnak fel a májban, ez a pozíció pedig átmasszírozza a belső szerveket, segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből, illetve segít megnyugodni.

Hogyan csináld?
Kitöréssel lépj előre a jobb lábaddal, a combod legyen párhuzamos a padlóval. Hajolj előre úgy, hogy a bal tenyered a jobb talpad mellé kerüljön, majd a jobb kezed emeld fel, nyújtózz vele a plafon felé, a felsőtested fordítsd el úgy, hogy a két karod egymás meghosszabbítása legyen. Tartsd a pózt 5 mély lélegzetvételen keresztül, majd ismételd meg kar- és lábcserével.

A legjobb póz, ha szomorú vagy: Tevepóz

Miért működik?
Ez a póz megnyitja a tüdőt, és segíti, hogy mélyeket tudj lélegezni. Ez növeli a vérben az oxigén szintjét, ettől pedig javul a hangulat, és jobban fogod magad érezni.

Hogyan csináld?
Ereszkedj térdre úgy, hogy a lábaid vállszélességben nyitva legyenek, és óvatosan hajolj hátra csigolyáról csigolyára nyújtózva úgy, hogy hátranyúlva a kezeddel meg tudd fogni a sarkadat. Ha megvan, told előre a csípőd, hogy a felsőtested megnyúlhasson, és a tüdőd tágulhasson. Tartsd a pózt 30 másodpercig, és közben lélegezz nagyon mélyeket.

A legjobb póz, ha fáradt vagy: Tarkóállás (Gyertya)

Miért működik?
Ez a testhelyzet növeli a vér áramlását az agyba, így növeli az energiaszintet.

Hogyan csináld?
Feküdj hanyatt, majd húzd a mellkasodhoz a térded. A derekadnál támaszd meg magad a tenyereddel, a csípőd és a lábaidat pedig nyújtva, egyenesen emeld a plafon felé. Tartsd meg a pózt 30 másodpercig.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X