Főoldal > MOZGÁS > Ezek a legjobb zsírégető módszerek

Ezek a legjobb zsírégető módszerek

edzéséletmódétkezésváltoztatászsírégetés
0

Írta: and

Kezdd az edzést futással! Ha már eleve jársz edzőterembe, a szokásos edzés megkezdése előtt pattanj fel a futópadra. Azok az emberek ugyanis, akik hetente legalább 4 órát futnak, jóval több kalóriát égetnek el, mint azok, akik mellőzik  ezt a mozgásformát. Az edzésed első fele legyen intenzívebb, míg a második könnyedebb, így 23 százalékkal több kalóriát […]

Kezdd az edzést futással!

Ha már eleve jársz edzőterembe, a szokásos edzés megkezdése előtt pattanj fel a futópadra. Azok az emberek ugyanis, akik hetente legalább 4 órát futnak, jóval több kalóriát égetnek el, mint azok, akik mellőzik  ezt a mozgásformát. Az edzésed első fele legyen intenzívebb, míg a második könnyedebb, így 23 százalékkal több kalóriát égethetsz el, mintha fordítva csinálnád.

Gyúrj izomra!

Több izom, jobb anyagcsere. Az erősítőgyakorlatok segítenek, hogy több zsírt égess el. Sőt, ha súlyzót ragadsz, és a megszokottnál lassabban emelgeted, 50 százalékkal tudod növelni a zsírégetést. A magas és alacsony intenzitású kardioedzések is fokozzák a zsírégetést. Dobj fel egy hátizsákot, ami a súlyodnak kb. a 10 százaléka legyen, és kezdj el sétálni. Ezzel 8 százalékkal tudod növeli a zsírégetést. Másnap jöhet egy tempósabb edzés. Tölts le valami pörgős zenét, és dolgozz egyenletesen, de ne túl lassan.

zsiregetes2.jpg ()Maradj fitt!

A fitt emberek ugyanis alapból több kalóriát képesek elégetni, mint edzetlen társaik, mivel gyorsabb az anyagcseréjük. Ha sétálsz, hallgass közben tempós zenét. Bizonyított, hogy azok a nők, akik zenére sétáltak, edzettek, kétszer annyi kalóriát égettek el, mint zene nélkül mozgó társaik. Ha mindezt szabadban űzöd, a közlekedésre mindenképp figyelj!

Vacsorázz úgy, mint egy görög!

A reggelid és az ebéded legyen fehérjében gazdag. A reggeli legyen például omlett, a vacsora pedig legyen telítetlen zsírsavban gazdag. Használj fel olívaolajat és avokádót. Zöld teával és kávéval is fel tudod pörgetni az anyagcserédet, de tarts mértéket! Kávéból naponta maximum két csészével fogyassz!

Ne csökkentsd drasztikusan a kalória-bevitelt!

Persze túlzásokba sem szabad esni. Egy nő átlagos napi energia-bevitele  minimum 1200 kalória. Ha diétázol, 250 kalóriánál ne csökkentsd le kevesebbel a napi energiaadagot, mivel akkor lelassul az anyagcseréd, lassabban fogysz, és az éhező szervezeted mindent elraktároz majd, amihez hozzájut.

Vitamin és halolaj

Kevésbé ismert tény, hogy a C-és a D-vitamin is egyaránt serkent, hogy a szervezeted zsírégető üzemmódba álljon, így semmiképpen ne hagyd ki ezeket a vitaminokat. Plusz, az étrendedbe érdemes belecsempészned napi 6 gramm halolajat is, mely gazdag omega-3 zsírsavban.

Pörögj fel reggel!

Kezdd a napot az anyagcseréd felpörgetésével. Fuss, tornázz kora reggel, így a munkahelyedre is jókedvűen és fitten toppanhatsz be. Mindemellett persze az alvást se hanyagold. Napi 8 óra alvás mindenképp ajánlott – aki ezt betartja, sokkal több zsírt éget el, mint az alváshiánnyal küszködők tábora.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X