Főoldal > MOZGÁS > Lendülj formába egyperces gyakorlatokkal!

Lendülj formába egyperces gyakorlatokkal!

biciklizésedzésfekvőtámaszgyakorlatsuperman
0

Írta: and

Egyperces gyakorlatainkkal is képes leszel karban tartani magad, és szálkássá tenni az izomzatodat. Visszaszámlálás indul! 1. Guggolós fekvőtámasz Állj terpeszállásba, hogy a lábfejeid kb. egy vonalban legyenek a vállaiddal. Ezután guggolj le,  a tenyereid érintsék a földet, majd a lábaidat told teljesen hátra. Ezek után nyomj két fekvőtámasz, és ismét ugorj vissza guggoló pozícióba! Ismételd […]

egyperces2.jpg ()Egyperces gyakorlatainkkal is képes leszel karban tartani magad, és szálkássá tenni az izomzatodat. Visszaszámlálás indul!


1. Guggolós fekvőtámasz

Állj terpeszállásba, hogy a lábfejeid kb. egy vonalban legyenek a vállaiddal. Ezután guggolj le,  a tenyereid érintsék a földet, majd a lábaidat told teljesen hátra. Ezek után nyomj két fekvőtámasz, és ismét ugorj vissza guggoló pozícióba! Ismételd meg a gyakorlatot négyszer!


egyperces3.jpg ()

 

2. Superman

Feküdj hasra, majd kezd el felemelni a felsőtestedet, a két karod emelkedjen párhuzamosan a fejeddel. Eközben a lábad legyen kis terpeszben, és azt is kezdd el megemelni. Érezd, ahogy a fenék,  a hát és a karizmaid megfeszülnek! Tartsd ezt a pozíciót 10 másodpercig, majd ereszkedj le. Ismételd meg a gyakorlatot négyszer.

 

egyperces4.jpg ()3. Biciklizés

Emlékszel még arra, mikor általános iskolában a tesiórán hanyatt fekve kellett biciklizni? Ez is hasonló gyakorlat. Feküdj hátra, emeld fel a lábaidat és a felső testedet, karjaid legyenek a tarkódon. Majd húzd a mellkasod felé a jobb lábad, miközben a törzsedet jobbra préseled. Ugyanezt csináld meg a bal oldaladon is. Ismételd meg a gyakorlatot tízszer!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X