Főoldal > MOZGÁS > Body&mind: mozgások testnek és léleknek

Body&mind: mozgások testnek és léleknek

edzésharmónialélekmozgástest
0

Írta: and

Ezek az őratípusok egyszerre erősítik és harmonizálják a testet és a lelket, gyakorlataikat pedig mindenki saját szintjének megfelelően hajthatja végre. Itt nincs jó vagy rossz kivitelezés, az út a lényeg. Ismerd meg a legjobb body&mind óratípusokat! BodyArt, az egyedülállóan összetett edzés A testi-lelki-szellemi harmónia hármassága a BodyArtban teljesedik ki. A jógából, a gyógytornából és a […]

Ezek az őratípusok egyszerre erősítik és harmonizálják a testet és a lelket, gyakorlataikat pedig mindenki saját szintjének megfelelően hajthatja végre. Itt nincs jó vagy rossz kivitelezés, az út a lényeg. Ismerd meg a legjobb body&mind óratípusokat!

BodyArt, az egyedülállóan összetett edzés

A testi-lelki-szellemi harmónia hármassága a BodyArtban teljesedik ki. A jógából, a gyógytornából és a japán Do Inból is merít gyakorlatokat, azaz a leghatékonyabb nyújtó-erősítő mozgásformákat egyesíti. Egyedülállóan teljes és összetett edzést nyújt. Fő célja a hajlékonyság és az erő fejlesztése. A statikus és dinamikus erőelemeket váltogató BodyArt a rövidülésre, gyengülésre hajlamos izmok fő ellenszere. A foglalkozáson a hangsúly a helyes légzésen és az összpontosításon van. Bár saját testeden kívül más eszközt nem kell használnod, a testhelyzetek megtartása komoly izommunkát igényel. A dinamikus elemek miatt a pörgősebb órákat kedvelők sem fognak csalódni benne.

body2.jpg ()Pilates, a népszerű feszesítő, tartásjavító

A pilates a hollywoodi sztárok titkos edzésmódszere volt sokáig. A speciális légzéstechnikával végzett torna leginkább a mély törzsizmokat nyújtja-erősíti, de az egész testet feszesebbé formálja. Az egyszerűen elvégezhető gyakorlatok tehát nem véletlenül ilyne népszerűek. Minden egyes gyakorlatsort közösen kezdenek el az órára látogatók az oktatóval, de utána mindenki saját légzésével összehangoltan, saját ütemben végzi el őket. Megéri rendszeresen járni, hiszen Joseph Pilatest idézve: “Tíz alkalom után az ember jobban érzi magát, harminc után pedig új testet kap!”

NIA, az önbizalom-erősítés királynője

A NIA olyan intenzív mozgás, amely a keleti filozófiákat és mozgásformákat a tánc gyógyító erejével párosítja. A mezítláb, ütemes zenére végzett NIA égeti a kalóriákat, erősíti a szív- és érrendszert, növeli a test hajlékonyságát. A tánc szabadsága felszabadultabbá, magabiztosabbá tesz, miközben őszinte kapcsolatba kerülsz önmagaddal. A benned levő feszültségek, jó és rossz érzések mind feltörnek belőled, egyfajta öngyógyító tevékenységként. Akkor sem kell szégyellned magad, ha az óra során sírva fakadsz, mert ez egy olyan mozgás, amely nemcsak testedet, hanem lelkedet is méregteleníti.

Port de Bras, balett mindenkinek

Mindig érdekelt a balett, de kiskorodban nem járattak, és úgy érzed már késő kipróbálni, pedig vágysz rá? Itt a megoldás: a Port de Bras, amely a balett és az aerobic ötvözete! Nem kell hozzá balerina alkat, és teljesen kezdőknek is ajánlott. A folyamatos koreográfia könnyen elsajátítható, így táncos múltra egyáltalán nincs szükség hozzá. A zenére végzett kecses mozgás megállás nélkül áramoltatja az energiát. A táncos koreográfiává fűzött gyakorlatsorok átmozgatják az egész testet, főleg a hát-, a csípő-, kar- és a lábizmokat. Az elegáns mozdulatok nyújtják a gerincet, segítik a megfelelő testtartást és kialakítják a testkontrollt.

Fotó: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X