Főoldal > MOZGÁS > Hátrafelé futás, az új őrület

Hátrafelé futás, az új őrület

fitneszfutáshátrafelémozgásformaújdonság
0

Írta: and

Amerikában, ahol mindenki a fitnesz megszállottja, már rengetegen választják ezt a fajta mozgást. Hétvégenként egész tömegek gyűlnek össze, hogy együtt futhassanak visszafelé. A hátrafelé futás rendkívül jó módja a test karbantartásának. Igazán hatásos kardioedzés. Formában tartja a szívet, ezzel együtt pedig növeli az állóképességet, és segít, hogy erősebb legyen az immunrendszerünk. A legjobb, ha egy […]

Amerikában, ahol mindenki a fitnesz megszállottja, már rengetegen választják ezt a fajta mozgást. Hétvégenként egész tömegek gyűlnek össze, hogy együtt futhassanak visszafelé. A hátrafelé futás rendkívül jó módja a test karbantartásának. Igazán hatásos kardioedzés. Formában tartja a szívet, ezzel együtt pedig növeli az állóképességet, és segít, hogy erősebb legyen az immunrendszerünk.

A legjobb, ha egy barátnőddel együtt próbálod ki, hiszen nagyon sokat lehet együtt nevetni a botladozásokon, és ahogy azt már bebizonyították, a nevetés csodákat tesz – nem csak lelkileg, hanem testileg is nagyon jó hatással van ránk.

Még mielőtt legyintenél egyet és azt mondanád, megint valami új cucc, aminek semmi értelme, jobb, ha tudod, hogy a hátrafelé futást a sportolók is nagyon komolyan veszik ám. Rengeteg profi sportoló, mint például a focisták edzésterve is tartalmazza ezt a feladatot, biztos, hogy nem véletlenül.

hatra2.jpg ()Szépít és gyógyít

A hátrafelé futásban a legjobb, hogy rövidebb időt kell fordítanod az edzésre, mivel körülbelül dupla annyinak számít, mint a normál futás. Gyorsabb a fogyás is ezzel a módszerrel, ugyanis egyharmaddal több kalória égethető el így, mint a hagyományos módszerrel. A fogyás mellett remek alakformáló is. Segítségével tökéletes, kerek idomokra tehetsz szert. Formálja a feneket és a láb izmait.

Ha esetleg eddig nem tudtál futni, mert túl megterhelő volt a térdízületeidnek, akkor most tiéd a lehetőség. A hátrafelé futás sokkal kíméletesebb, nem erőlteti meg a láb ízületeit, főleg a térdproblémákkal küzdőknek nagyon jó edzési módszer. Szintén nagyon jót tesz, ha hátfájós vagy, vagy ha sokat ülsz az íróasztal mellett. Ezzel a futással olyan tartást vesz fel a tested, mely hatékonyan erősíti a hátizmokat is, ezért már néhány alkalom után érezni fogod a javulást. Enyhülni fog a hátfájásod, és sokkal jobban fogod bírni a munkát is.

Tanácsok kezdőknek

Az első méterek nem túl egyszerűek háttal mindennek, de néhány lépés után meg lehet szokni. Ahhoz, hogy ne legyenek problémáid az útakadályokkal és a bámészkodókkal, egy nagy parkban, vagy sportpályán kezd az edzést. Itt lesz helyed, hogy megszokd, nem mindent látsz, viszont téged mindenki lát.

Ha nem boldogulsz, akkor elsőre inkább gyalogolj. A hátrafelé gyaloglás segít, hogy megszokd a mozdulatot, és megtanuld, hogyan tudod irányítani magad.

Első néhány alkalommal váltva is futhatsz, míg hozzászoksz ehhez a formához. Először fuss hagyományos módon kis távot, majd ugyanannyit hátrafelé, és így váltogasd néhányszor. Hamarosan a hátrafelé futás is olyan természetesen fog menni, mint a hagyományos.

Tudtad?

Hogy tavaly nyáron harmadik alkalommal rendezték meg a hátrafelé futás világbajnokságát Ausztriában? Ezen tizennégy országból vettek részt a futók, összesen 139-en. Sajnos a rengeteg lelkes versenyző között egyetlen magyar sem szerepelt, de ki tudja, lehetsz te az első.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X