Főoldal > MOZGÁS > Kipróbáltuk! Top 4 jóga- és tánciskola

Kipróbáltuk! Top 4 jóga- és tánciskola

ajánlójógajógaiskolamozgástánctánciskola
0

Írta: and

1. Baraka Közösségi Tér Milyen? A Baraka Közösségi Tér számtalan programot kínál, de elsősorban különböző jógaórák közül választhatunk: tartanak Senior, Hatha, Sivananda, tini és női jógát, illetve a kisebbeknek gyermek jógát. Óra után befizethetünk egy kellemes, jótékony hatású Shiatsu masszázsra, de részt vehetünk Kvantum-tudat/tükör tanácsadáson, és kipróbálhatjuk a különböző tanfolyamokat is. Jelenleg a Bach virágterápia, […]

1. Baraka Közösségi Tér

Milyen? A Baraka Közösségi Tér számtalan programot kínál, de elsősorban különböző jógaórák közül választhatunk: tartanak Senior, Hatha, Sivananda, tini és női jógát, illetve a kisebbeknek gyermek jógát. Óra után befizethetünk egy kellemes, jótékony hatású Shiatsu masszázsra, de részt vehetünk Kvantum-tudat/tükör baraka.JPG ()tanácsadáson, és kipróbálhatjuk a különböző tanfolyamokat is. Jelenleg a Bach virágterápia, kronobiológia és számmisztika kurzusok közül választhatunk, szombatonként pedig nagyszerű filmeket vetítenek a Baraka Filmklub keretében.

Kinek? Mindenkinek, aki érdeklődik a jóga, és az ezoterikus témák iránt. Bárkinek, aki szeretne egy picit feltöltődni a rohanó hétköznapokban, és olyan hasonló gondolkodású emberekkel találkozni, akikkel tovább segíthetik, támogathatják egymást az úton.

Hol? Jászai Mari tér, www.baraka-ter.com

2. Grecsó Zoltán tánciskolája

Milyen? Az órák során a release alappilléreire helyezett mozgás technikával ismerkedhetnek
meg a táncosok, amelyek a jóga pozícióiba kifutó, aktív-passzív nyújtásformákat magába
foglaló, dinamikus mozgásesszenciákat mélyítenek el. Az elemi grecso.jpg ()készségfejlesztő mozgásformák komplex folytonosságra tesznek szert az izolált végtag és gerinc koordinációs gyakorlatok beépítésével, a koncentrált lélegzés és a plasztikus testtudat megélésével. Grecsó Zoltán koreográfiái közvetlen, folyékony, de dinamikus mozdulatok elegye, tánctanításának filozófiája, hogy a nyugodt test nemcsak hihetetlenül gyors tud lenni, de könnyedén kezeli a gravitáció okozta helyzeteket, újrahasznosítja a keletkező energiákat és felhasználja a tőle függetlenül is rendelkezésre állókat. A földön való súlykontroll keresés mellett egy mozgó objektumon, saját társainkon is pozícionálhatjuk magunkat az organikus kontaktformák kísérletező szabadságában, ahol a két test között vándorló központok által formálhatunk újabb tereket, ritmusokat, változó és váltakozó alakzatokat. A táncóra utolsó harmadában, a koreográfiával mindig az adott szabályszerűségek alkalmazása, megértésének mélyítése a cél. Legtöbbször a partnereink bevonásával, hogy a tánc ne egy kötött, rögzített forma legyen csupán, hanem párbeszéd, viszony két táncos között, egy világban, ahol a testek minden apró bőrfelületének súlya van, tapad és lélegzik, a másik és magunk által.

Kinek? Mindenkinek, aki szereti a kicsit elvontabb mozgásformákat, aki szeretne profi táncostól tanulni, aki nem fél idegenek előtt megnyílni, és aki valami egész fantasztikus élményt szeretne átélni.

Hol? Oktogon, www.zoltan.grecso.com

balansz.jpg ()3. Balansz Tánciskola: Sasszé – a nő tánca

Milyen? A modern táncon alapuló órákon sok jóga gyakorlatot tartalmazó nyújtással oldják a stressztől, rossz tartástól kialakult izomgörcsöket. A felnőtt órák részben a hammadi technikán alapulnak, ez ugyanis nagyon finoman bánik az ízületekkel. Minden mozdulat egy véget nem érő nyújtás, nincsenek statikus pózok, lemerevítések. A rengeteg nyújtás csodálatos szálkás izmokat eredményez nem is beszélve a nőiességet kiemelő hajlékonyságról. A tánc olyan mozgásforma, ami egyszerre kikapcsol és energetizál. Nincs még egy ilyen sport, ami ennyire jót tenne a női alaknak: erősít, ugyanakkor ellazít, megnyugtat és felpezsdít. Az órákon sokféle zenére (francia, mediterrán, illetve a legkülönfélébb világzenékre) táncolhatunk, ezzel is színesítve saját belső világunkat.

Kinek? Ülőmunkát végző, hátfájós hölgyeknek, mozogni vágyóknak, kisgyermekes anyukáknak (az óra közben párhuzamosan a piciknek tipegőtánc órát tartanak, így a gyermekfelügyelet is megoldott). Az órákra bárki jöhet, nem szükséges az előzetes tánctudás, sportos előélet, vagy kiemelkedő fittség.

Hol? Lehel tér, www.balansz.net

4. Jáma Mozgásstúdiójama.jpg ()

Milyen? A Nyugatihoz közel eső mozgásstúdióba a Pilates és a jóga kedvelői biztos, hogy első pillantásra (kipróbálásra) beleszeretnek. A családias hangulatú órákat Bagyinka Tímea, képzett jóga – és Pilates oktató tartja, aki odafigyel, hogy mindenki a saját tudásához mérten a legjobban fejlődjön. Választhatunk a Pilates, a BodyART, az alakformáló óra, az Aviva- módszer, a kismama, a baba-mama, illetve a normál Hatha jóga órák közül. Mód van privát és csoportos órákra is, ezenkívül igénybe vehetünk különféle masszázsokat, valamint bejelentkezhetünk a stúdió képzett táplálkozási tanácsadójához is.

Kinek? A hajlékonyság előny, de alapvetően nincs szükség előképzettségre, hogy részt vegyünk bármelyik órán. Különösen ajánlott mindazoknak, akik statikus ülő – vagy állómunkát végeznek, gerincproblémákkal küzdenek, de nem kedvelik a dinamikus, izzasztó mozgásformákat.

Hol? Nyugati tér, www.jamamozgasstudio.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X