Főoldal > MOZGÁS > Szenvedéllyel a kilók ellen – Salsa-fitness

Szenvedéllyel a kilók ellen – Salsa-fitness

edzésfogyókúrakoreográfiasalsa-fitnesszsírégetés
0

Írta: and

A fő különbség az, hogy míg a zumbánál az egyes zeneszámok adják a blokkokat, addig a salsa-fitness órán egy könnyen megjegyezhető koreográfia épül fel. A salsa-aerobikhoz nem kell tudni táncolni, csak át kell adnod magad a vérpezsdítő latin zenének és életérzésnek. A mozgásforma a kubai salsa, a merengue, a cha-cha-cha, a bachata, az afrokubai rumba, […]

A fő különbség az, hogy míg a zumbánál az egyes zeneszámok adják a blokkokat, addig a salsa-fitness órán egy könnyen megjegyezhető koreográfia épül fel.

A salsa-aerobikhoz nem kell tudni táncolni, csak át kell adnod magad a vérpezsdítő latin zenének és életérzésnek. A mozgásforma a kubai salsa, a merengue, a cha-cha-cha, a bachata, az afrokubai rumba, a mambo és a reggaeton alaplépésein alapul, a dance aerobic mozgásvilágával ötvözve.  Itt pár és táncos előélet nélkül élvezheted az egyszerűen követhető salsát.

A karibi hangulatú óra a szenvedély élvezete. A salsa szó jelentése szósz, íz, fűszer, nem véletlenül lett tehát a latin zenei és táncos műfajok gyűjtőfogalma. A kortárs tánctörténészek szerint elvek nélküli tánc, mivel minden mozdulat megengedett benne. Emiatt illeszthető bele könnyen az aerobikba.

salsa2.jpg ()A zenére végzett dinamikus mozgás pozitív életérzéssel tölt el. Már egyetlen óra magabiztossá tesz, miközben szórakoztatva formálja az alakot. Pont a problémás területeken fogyaszt: a combot, a feneket, a csípőt és a hasat célozza meg. Úgy égeti a zsírt, hogy közben észre sem veszed, mert magával ragad a zene és a fergeteges hangulat.

Fejleszti a ritmusérzéket, az álló- és a koncentrációképességet. Javítja a testtartást. Hatására mozdulataid, testbeszéded a mindennapokban is határozottabbá válnak.

Az óra bemelegítéssel kezdődik, akárcsak minden más mozgásformánál. Ezután a tánclépések elsajátításával folyamatosan zajlik a koreográfia betanulása. A lépésekre egyre kevésbé kell az óra során figyelni, mert a lüktető ritmusok átveszik a talpad alatt az irányítást. Az óra végén következik a megérdemelt nyújtás, és egy laza, levezető tánc.

A basic szintű órák könnyedén követhetőek kezdők számára is. Különböző alaplépések megtanulásával áll össze egy koreográfia minden egyes alkalommal. A csoportba így bármikor be lehet csatlakozni. A mozdulataid rendszeresen járva természetesen egyre pontosabbá válnak.

Wellness Cafe tipp:
Ha az igazi latin ritmusok híve vagy, a havannai Osvaldo Zequeira salsa-fitnessén a helyed! A Folyondár Sport- és Táncközpont mellett már a Life 1 Corvin Wellnessben is kipróbálható.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X