Főoldal > MOZGÁS > Lendülj formába könnyedén!

Lendülj formába könnyedén!

alakformálásedzésgyakorlatmozgás
0

Írta:

1. Kerülj egyensúlyba! Fogj a kezedbe egy kis labdát vagy súlyzót, ezt tartsd meg nyújtott karral a mellkasod előtt és állj csípőszéles terpeszbe. Lassan dőlj előre, emeld meg a jobb lábad nyújtva hátrafelé, és közben emeld a karodat magastartásba. Majd fordulj a törzseddel jobb oldalra, amennyire csak tudsz, aztán térj vissza alapállásba. Ismétlésszám: 15x mindkét […]

1. Kerülj egyensúlyba!

Fogj a kezedbe egy kis labdát vagy súlyzót, ezt tartsd meg nyújtott karral a mellkasod előtt és állj csípőszéles terpeszbe. Lassan dőlj előre, emeld meg a jobb lábad nyújtva hátrafelé, és közben emeld a karodat magastartásba. Majd fordulj a törzseddel jobb oldalra, amennyire csak tudsz, aztán térj vissza alapállásba.

Ismétlésszám: 15x mindkét oldalra

1a.jpg ()
1b.jpg ()

1c.jpg ()

2. Guggolj és lendíts!

Állj vállszélességű terpeszbe, dőlj előre egyenes törzzsel és emeld a karodat magastartásba. Végezz kis guggolásokat úgy, hogy közben a karodat ütemre emelgeted nyújtva a füled mögé.

Ismétlésszám: 40x

2.jpg ()

3. Most lehet ütni-vágni

Vállszéles terpeszben ereszkedj le mély guggolásba, majd egyenesedj fel, közben rúgj magasra előre a jobb lábaddal és bokszolj előre a bal kezeddel. Végezd ez ugyanezt megcserélt láb- és kéztartással.

Ismétlésszám: 25x mindkét lábbal, felváltva

3a.jpg () 3b.jpg ()

4. Csak rugalmasan!

Állj támadóállásba, emeld a karodat oldalsó középtartásba és tartsd feszesen, a tenyered felfelé mutasson. Végezz ütemesen kis tölcsérkörzéseket előre, közben a karkörzésnek megfelelő tempóban hajlítsd a térded és engedd a csípőd a talaj felé. Végezd el a gyakorlatot a másik oldalra is, csak ezúttal felfelé néző tenyérrel hátrafelé körözz a karoddal.

Ismétlésszám: 40x mindkét oldalra

4a.jpg () 4b.jpg ()

5. Tarts magad jó karban!

Ülj le a talajra, a talpadat támaszd meg csípőszéles terpeszben, a kezeddel vállszélességben támaszkodj a medencéd mögött előre mutató ujjakkal. Emeld fel a csípődet, nyújtsd ki a jobb lábadat a levegőbe és így végezz karhajlítást és nyújtást.

Ismétlésszám: 15x mindkét lábbal

5a.jpg ()

5b.jpg ()

7. Kockás has és darázsderék

Feküdj a bal oldaladra, a bal lábadat hajlítsd be, a jobbot nyújtsd ki. A bal karodat nyújtva tedd magad elé a talajra a törzsedre merőlegesen, a jobb kezedet tedd tarkóra. Emeld felfelé a törzsed, közben a nyújtott lábadat is emeld fel csípőmagasságba. Figyelj arra, hogy ne a nyakadat húzogasd felfelé, hanem a hasizmok megfeszítésével az egész törzsedet emeld.

Ismétlésszám: 20x mindkét oldalra

6a.jpg ()

6b.jpg ()

7. Popsiformálás indul!

Feküdj hanyatt, a jobb talpad támaszd meg a talajon, a bal bokádat pedig tedd a jobb térdedre. Emeld magasra a popsidat úgy, hogy közben összeszorítod a farizmaidat, majd engedd vissza a talajra.

Ismétlésszám: 30x mindkét lábbal

7a.jpg ()

7b.jpg ()

8. Comb-has kombó

Hanyattfekvésben tedd tarkóra a kezed, a lábadat emeld a levegőbe és nyisd széles terpeszbe. Emeld magasra a törzsed egészen a lapockád aljáig, közben a combod izmait megfeszítve zárd össze a lábaidat. Lassan térj vissza a kiinduló helyzetbe.

Ismétlésszám: 25x

8a.jpg ()

8b.jpg ()

9. Bicajozás kerekek nélkül

Hanyattfekvésben, tarkóra tartott kézzel emeld fel a lábadat térdben behajlítva a levegőbe. Végezz törzsemelést törzsfordítással úgy, hogy az ellentétes válladat és térdedet közelíted egymáshoz (mintha bicikliznél a lábaddal a levegőben).

Ismétlésszám: 30x mindkét oldalra

9a.jpg ()

9b.jpg ()

Az egészséges, éhezés nélküli fogyással hosszú távú eredményt érhetsz el, és közben a szervezetedet sem terheled meg. Íme, a tudatos karcsúsodás receptje!

Epilálás – 8 tévhit, amit el kell oszlatnunk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X