Főoldal > MOZGÁS > Jógára fel – íme a legújabb jóga-trendek!

Jógára fel – íme a legújabb jóga-trendek!

energiajógajóga-trendlélek
0

Írta: and

Vinyasa Flow – Áramoltasd az életenergiát A Vinyasa Flow egy nagyon tüzes, dinamikus, kreatív, ám fizikailag kissé megterhelő táncos jóga. A közös bemelegítés légzéssel kezdődik, majd a legegyszerűbb ászanákkal kezdve fokozatosan belemész a nehezebbekbe, miközben folyamatosan be- és kilélegzel. A légzésre való összpontosítás és a gyakorlatok hatására csodásan fog áramolni testedben az életenergia, miközben elfelejted […]

Vinyasa Flow – Áramoltasd az életenergiát

A Vinyasa Flow egy nagyon tüzes, dinamikus, kreatív, ám fizikailag kissé megterhelő táncos jóga. A közös bemelegítés légzéssel kezdődik, majd a legegyszerűbb ászanákkal kezdve fokozatosan belemész a nehezebbekbe, miközben folyamatosan be- és kilélegzel. A légzésre való összpontosítás és a gyakorlatok hatására csodásan fog áramolni testedben az életenergia, miközben elfelejted gondjaidat, s csak önmagadra koncentrálsz. A zene, a hangok és a vizuális eszközök olyan élményt nyújtanak, mintha hullámokon táncolnál. A foglalkozást levezetés és relaxáció zárja, tudatos légzésgyakorlással (pranajama). A Vinyasa Flow jóga aktiválja tested energetikai folyamatait, segítséget nyújt minden gyógyulási folyamatban, oldja a feszültséget és érezni fogod, ahogyan összekapcsolódva a Föld energiájával békés harmóniára lelsz.

yoga2.jpg ()Yoga Trance Dance – Kerülj közelebb önmagadhoz

Ha egy igazán különleges élményre vágysz, fedezd fel a jóga és a tánc csodás kombinációját. A Trance Dance jóga olyan fizikai, lelki, energetikai és mentális képességekkel ajándékoz meg, amelyek jelentősen emelhetik az életminőségedet. Az óra meditációval indul, majd légzéssel vezérelt, folyamatos, ám egyre mélyebb ászanákat végzel, a gyorsuló ritmusú zenére intenzív transztánc következik, végül csendes ellazulással és meditációval fejeződik be. A Trance Dance jóga felébreszti a benned rejlő intuíciót, fejleszti a kreativitásodat, mobilizálja a gerincedet, s így elősegíti a természetes mozgást. A szabályok nélküli szabad tánc, illetve a légzésre való koncentráció segítségével leküzdheted a gátlásaidat, ami a szabadság páratlan élményét nyújtja.

Jivamukti jóga – Szabadítsd fel a lelkedet

Ismered már a klasszikus jógát, ám szeretnéd jobban megismerni ennek spirituális hátterét? Próbáld ki a Jivamukti jógát, amelynek rajongói közé olyan hírességek tartoznak, mint pl. Madonna, Sharon Stone vagy Sting. A lélek felszabadításának is nevezett jógatípus a Hatha jóga modern formája, ám itt a hangsúly az ászana gyakorlatokon van, amelyeket felemelő és inspiráló zenékkel ötvöznek. A módszer öt alappillére: erőszakmentesség (ahimsa), odaadás (bhakti), a hang hatalma (Nada), meditáció és a Szentírás tanulmányozása. A bevezető meditáció után a tanárodtól kapsz egy lapot szanszkrit szöveggel, amelyet hozzá hasonlóan monoton hangon ismételgetsz, miközben az éneklésből eredő rezgéshullámok olyan érzést nyújtanak, mint egy csodás masszázs. Az óra mély relaxációval fejeződik be. A hangos zenére végzett hagyományos, illetve táncos jóga testtartások minden izmodat megmozgatnak, a mozdulatok hatására fejlődik a koncentrációs képességed, a fizikai és a szellemi erőnléted valamint szépen formálódik az alakod.

Forrest jóga – Fokozd a belső erőforrásaidat

Az amerikai jógaoktató, Ana Forrest nevével fémjelzett jógatípus a hagyományos Hatha jóga elemeire épül, a lélek megnyugvását szolgáló szenvedélyes és intenzív elemekkel. A Forrest jóga megtanít arra, hogyan lélegezz mélyeket, s minden egyes hosszan kitartott légzés szellemi-lelki-testi előrelépést jelent. A hőben végzett légzéstechnikák, a dinamikus gyakorlatok hatására a szervezet megszabadul a méreganyagoktól, javul a vérkeringés és nő az oxigénellátás. A belső koncentráció, az inspiráló jógagyakorlatok fejlesztik a rugalmasságodat, az öntudatodat, miközben egyre mélyebb kapcsolatba kerülsz az autentikus éneddel, amire a hétköznapi életben is nagy szükséged lehet.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X