Főoldal > MOZGÁS > Last minute bikiniprogram: Gyakorlatok a csinos lábakért

Last minute bikiniprogram: Gyakorlatok a csinos lábakért

bikiniprogramedzésizomzatláb
0

Írta:

A hosszú comb adottság, de a forma jelentősen alakítható.  Hatékony gyakorlatokkal nem csak nyáron, hanem a szoknyás időszakban is bátran megmutathatjuk, amink van. A formás lábak ellensége a szék Még a hosszú comb sem mindig esztétikus, ha a nincs kellően kidolgozva a vádli és combizomzatunk. Ebben az esetben a modellektől ismerős „ropi” lábakat kapunk. A […]

A hosszú comb adottság, de a forma jelentősen alakítható.  Hatékony gyakorlatokkal nem csak nyáron, hanem a szoknyás időszakban is bátran megmutathatjuk, amink van.

A formás lábak ellensége a szék

Még a hosszú comb sem mindig esztétikus, ha a nincs kellően kidolgozva a vádli és combizomzatunk. Ebben az esetben a modellektől ismerős „ropi” lábakat kapunk. A lgtöbb férfi azonban sokkal többre értékeli a formás görbületeket és ez nem csak a popóra igaz! A comb és vádli görbülete a popsihoz hasonlóan  kívánatos, mely a bokát és térdet kecsesebbé, vékonyabbá teszi. Lehet, nem is gondolnánk, de a comb és a vádli harmonikus aránya a lábakat is izgató homokóra alakúra varázsolja. Azonban az egész napos irodai ülésben hamar leépülnek izmaink, keringésünk is lassul, ami visszeres panaszokat is okozhat.
 
A formás lábak barátja az egyenletesen kidolgozott izomzat

Alabak2.jpg () sima erősítés vagy túlzásba vitt futás, kerékpározás nem vezet feltétlenül csinos formához.  Sokan nem tudják, de szinte mindenki másképpen fut.  Legtöbben túl erősen használjuk a hátsó combizmokat, amelyek egyébként is fejlettebbek. Ezzel inkább csak fokozzuk a meglévő aránytalanságot, és a comb hátsó részének „tömegesedése” miatt, a fenék is laposodni látszik. Nem meglepő, hogy a lábon is vannak tartó-stabilizáló izmok.  Ezek a comb elülső, főként belső részén, valamint a lábszár mélyén és elülső részén találhatók.
Látványos eredményeket úgy érhetünk el, ha ezeket az „alvó izmokat” is aktiváljuk.

Ebben segíthet az eredeti elveknek megfelelő egyéni pilates torna, amely során az oktató segít az izmok egyenletes bekapcsolásában. Különösen fontosak a speciális pilates-gépek, amelyek rávezetnek az egyenletes terhelésre és stabilizálásra. Ez sajnos magunktól nem mindig sikerül, a pilates kulcsa a mozgás minősége. Oktatónk és a pilates-gépek segítenek, hogy helyesen és hatékonyan végezzük a gyakorlatokat, javítsuk stabilitásunkat és átdolgozzuk az egész lábizomzatot. Így állíthatjuk be az optimális térd és boka ízületállást, és ezáltal izmaink fűzőként védhetnek a sérülések ellen is. Közben az izomműködés, mint egy pumpa segíti a keringést, ami segíthet a visszeres panaszok enyhítésében. Ebben a pilates verhetetlen. Nem késő, jegyezd elő magad profi oktatókhoz a Pilates Balance Stúdióba.

Próbáld ki a spiccet!

Álljunk oldalt a tükör előtt és figyeljük meg vádlinkat, combunkat.  Majd emelkedjünk féltalpra és feszítsük át térdünket, törekedjünk a teljes térdnyújtásra. Figyeljük, hogyan kerekedik így vádlink és combunk, majd lapul visszaereszkedéskor! A hatékony gépes pilates gyakorlatokkal egyenletes, feszes  lábizomzatot nyerhetünk!

Forrás: www.pilates.hu

Sport vagy sör? Jöhet mindkettő!

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Így győzd le az allergiát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X