Főoldal > MOZGÁS > Last minute bikiniprogram: lapos has könnyedén!

Last minute bikiniprogram: lapos has könnyedén!

bikiniprogramétkezéshasizomlapos has
0

Írta:

A téli sötét és hosszú hónapok alatti nasit és tunyulást a „fürdőruhapróba” nevű igazság pillanata bosszulhatja meg.  De ne add fel, van remény! Első lépés: szembesülni a lehetőségeiddel Minden változik, idővel egyre bölcsebbek, tapasztaltabbak leszünk és máshogy leszünk szépek. Felesleges frusztrációt és negatív energiát szül, ha olyannak akarunk látszani amit elképzelünk, legyünk inkább valódi önmagunk! […]

A téli sötét és hosszú hónapok alatti nasit és tunyulást a „fürdőruhapróba” nevű igazság pillanata bosszulhatja meg.  De ne add fel, van remény!

Első lépés: szembesülni a lehetőségeiddel

Minden változik, idővel egyre bölcsebbek, tapasztaltabbak leszünk és máshogy leszünk szépek. Felesleges frusztrációt és negatív energiát szül, ha olyannak akarunk látszani amit elképzelünk, legyünk inkább valódi önmagunk! Emeljük ki azt, amit szépnek látunk, éljük meg azt amit dicsérnek! 

A lapos has ellensége a puffadás!

Első fontos lépésként figyeljünk az étkezésre. A meleg napokon különösen előnyös a mediterrán diéta, amely könnyen emészthető és nem puffaszt.  Hasonló okokból kerüljük a „k“ betűs ételeket (kelkáposzta, karalábé, karfiol, stb..), amelyek nem csak a babákat puffasztják. Különösen fontos a bőséges folyadékbevitel, így kávé helyett szokjunk át a zöld teára, amely szintén csökkenti a vízvisszatartást és a puffadást.

lapos2.jpg ()


A lapos has barátja a feszes hasizomzat

Sokak számára a hasizomtorna egyenlő a felüléssel. Ez azonban a négyféle hasizmunk közül csak az egyenes hasizmot dolgoztatja meg. Nőknél különben sem esztétikus a bordás hasizom kiemelése. Ferde és harántizmainkat is érdemes „bekapcsolni“, tónusukat, azaz nyugalmi feszességüket fokozni.  Jó hír, hogy ez nem követel jelentős izomtömeg növekedést.  Ezek az izmok ott vannak, csak éppen használni felejtjük el őket.  Ebben segíthet az eredeti elveknek megfelelő egyéni, gépes pilates torna, amely során az oktató segít az alvó haránt és ferde hasizmok bekapcsolásában.   Ez sajnos magunktól nem mindig sikerül, de a pilates kulcsa a mozgás minősége, tudatossága. Oktatónk segít abban, hogy helyesen és hatékonyan végezzük a gyakorlatokat. 
A hasizmok mint egy fűző körbefogják hasunkat és derekunkat, helyes használatuk véd a derékfájás ellen is.  Ebben a pilates verhetetlen.

Próbáld ki mire képesek hasizmaid!

Álljunk oldalt a tükör előtt és toljuk ki a hasunkat.  Majd szívjuk be a levegőt és horpasszuk hasunkat. Következő lépésben kifújás és beszívás közben is tartsuk meg laposan hasunkat. Lélegezzünk így és tereljük a levegőt a mellkasunk oldalsó-hátsó részébe, hasunk maradjon végig feszes.

Forrás: pilates.hu

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Tippek fogaink egészségének megőrzéséhez

Őrizzük meg egészséges mosolyunkat!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X