Főoldal > MOZGÁS > Ezek a legjobb ételek futóknak

Ezek a legjobb ételek futóknak

étkezésfutásreceptteljesítmény
0

Írta: and

A futóknak minőségi ételekre van szükségük, amelyek segítenek felhasználni az energiatartalékokat is. Az alábbi ételekkel nem csak formába hozod magad, de a maximumon is tudsz teljesíteni. Banán Ha nincs időd normálisan és időben enni futás előtt, a szénhidráttal teli banán a legjobb választás. Tele van káliummal, ami rendben tartja a vérnyomásod, és csökkenti a stroke […]

A futóknak minőségi ételekre van szükségük, amelyek segítenek felhasználni az energiatartalékokat is. Az alábbi ételekkel nem csak formába hozod magad, de a maximumon is tudsz teljesíteni.

Banán

Ha nincs időd normálisan és időben enni futás előtt, a szénhidráttal teli banán a legjobb választás. Tele van káliummal, ami rendben tartja a vérnyomásod, és csökkenti a stroke kockázatát is.
Kóstold meg ezt a fiomságot!
Gabonapehely banánnal

Hozzávalók: 1 pohár teljes kiőrlésű gabonapehely, 1 pohár zsírszegény tej, fél szeletelt banán

futonak2.jpg ()Mogyoróvajas bagel/puffancs

Ha reggeli futó vagy, biztos tudod, mennyire nehéz üres gyomorral nekiindulni a távnak. Előző este óta nem ettél, és az elemeid ki vannak merülve. Ilyenkor tanácsos valamilyen kb. 100-300 kalóriatartalmú ételt bekapni. Ehhez tökéletes választás egy mogyoróvajjal (nem az édes mogyorókrémmel) megkent bagelt bekapni, ami tele van proteinnel és könnyen emészthető is, és már róhatod is a kilométereket.

Bogyós gyümölcsök

Az olyan igénybevevő sportoktól, mint a futás, könnyen sajoghatnak a lábaid, mivel a kemény megerőltetéstől az izmaidban mikro-szakadás jöhet létre. Mivel a bogyós gyümölcsök – eper, málna, szeder, áfonya – tele vannak rostokkal, C-vitaminnal és káliummal, elősegítik az izmok regenerálódását.

Íme a tippünk!
Bogyós szósz mascarpone-val

Hozzávalók: 4 pohár bogyós gyümölcs, 2 evőkanál balzsamecet, 240 gr mascarpone, 2 evőkanál tej, 2 evőkanál méz.
Elkészítés: oszd a gyümölcsöket hat pohárba, locsold meg őket balzsamecettel, rakj hozzá a mascarpone-ból és tejből, keverd össze, majd csöpögtess a tetejükre mézet.

Zsírszegény joghurt

A futás ugyan nagyon jót tesz a csontsűrűségnek, de ezzel összefüggően szükséged van megfelelő mennyiségű kalciumra, amire a legtöbb futó nem is gondol. Egy pohár natúr joghurt tartalmazza a napi szükséges kalciummennyiség harmadát. Ezen felül még protein is van benne, ami jót tesz az izmaid építésének.

Receptünk neked: Mandulás, epres joghurt
Hozzávalók: 1 pohár zsírszegény natúrjoghurt, szeletelt pirított mandula és eper
Keverd és fogyaszd!

futonak3.jpg ()

Lazac

Azon felül, hogy nagyon jó proteinforrás, nagy mennyiségű szívbarát omega-3 zsírsavval van tele, ami segít megelőzni a gyulladásos betegségeket.

Próbáld ki ezt!
Édes-mázas lazac

Hozzávalók: 20dkg lazacfilé, 2 teáskanál melasz, 2 teáskanál olívaolaj, 2 pohár párolt brokkoli és répa, egy teljes kiőrlésű lisztből készült zsömle
Serpenyőben olívaolajon süsd át a lazafiléket a melasszal, majd fogyaszd a zsömlével és párolt zöldségekkel.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X