Főoldal > MOZGÁS > Így tedd hatékonyabbá az edzésedet!

Így tedd hatékonyabbá az edzésedet!

edzéshatékonylendületmozgássport
0

Írta: and

1. „Csak bemelegítés” Azokon a napokon, amikor úgy érzed, kevesebb energiád van, menj az edzőterembe azzal, hogy a bemelegítés után haza is mész. Hitesd el magaddal, hogy csak egy gyors és dinamikus bemelegítést végzel el. Amikor már a teremben leszel, és kellőképp felpörögtél, kisebb az esély rá, hogy lelépj az edzés vége előtt. 2. Vezess […]

1. „Csak bemelegítés”

Azokon a napokon, amikor úgy érzed, kevesebb energiád van, menj az edzőterembe azzal, hogy a bemelegítés után haza is mész. Hitesd el magaddal, hogy csak egy gyors és dinamikus bemelegítést végzel el. Amikor már a teremben leszel, és kellőképp felpörögtél, kisebb az esély rá, hogy lelépj az edzés vége előtt.

edzeses2.jpg ()2. Vezess edzésnaplót!

Ha sosincs időd, akkor bizony csinálnod kell valahogy. Bár ez nyilvánvaló, a tervezés hiánya mégis az első számú meghiúsító erő, ha edzésről van szó. Azonban ha egy héttel előre lefixálod az edzéseid időpontját és tartalmát, akkor kisebb esély van arra, hogy visszamond őket. Legyen egy “B” terved is arra az esetre, ha valami valóban halaszthatatlan közbejönne. 40%-kal nő az esélye, hogy ne hagyd ki az edzéseket, ha van egy stratégiád, ami segít leküzdeni a nehézségeket.

3. Eddz barátokkal!

Ha egy barátoddal találkozol az edzőterem előtt, akkor nem gyárthatsz magadnak kifogásokat, hogy miért nincs ma kedved mozogni, mert ezzel őt is cserbenhagynád. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a legjobb barátod automatikusan a kedvenc edzőtársad is. Keress valakit, aki hasonló edzettségi szinten áll, és hasonló célokat tűzött ki magad elé, mint te.

4. Erősítsd a szíved!

A szívbetegség a leggyakrabban előforduló halálok a nők körében, évente közel 500 ezren vesztik így életüket. Tudd meg a koleszterinszinted értékét, és hogy ez mennyire felel meg a normális tartománynak. Ha ez megtörtént, próbáld ezt az értéket rendszeres testmozgással elérni vagy fenntartani. Ezzel nem csak csökkented a szívbetegség kockázatát, hanem egy fontos, konkrét célt is kitűzöl magad elé, ami motiválja az edzéseidet.

edzeses3.jpg ()5. Szerezz egy személyi edzőt!

Ha nem tudod, mit csinálj az edzőteremben, megéri fizetni valakinek, aki tudja. Azon túl, hogy a személyi edző segít a részletes edzésterved kidolgozásában, figyeli, ahogy elvégzed a gyakorlatokat, és kijavít, ha hibázol – így elkerülheted a sérüléseket, és jobb eredményeket érhetsz el. A tréner továbbá részletesen elmondja, mi milyen izmot dolgoztat meg, így jobban tisztában leszel a gyakorlatok hátterével.

6. Válassz mozgásformát!

Ha utálod a halat, attól még nem kell felhagynod az evéssel. Ugyanez igaz az edzésre is. A futás az egyik legjobb mozgásforma. Azonban ha nem szeretsz futni, akkor ne erőltesd, bármilyen előnyökkel is járna. A lényeg, hogy mozogj valamit. A “tökéletes” sport számodra az, amitől boldogabb leszel és örömmel csinálod, és folyamatosan motiválni tudod magad, hogy egyre jobb és jobb legyél benne.

Irány Zalakaros – Meríts erőt a természet csodáiból!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X