Főoldal > MOZGÁS > Jógázz a levegőben!

Jógázz a levegőben!

antigravitációs jógadenevér-jóga
0

Írta: and

Kis túlzással az jár jól, akinek nincs tériszonya: az anti-gravitációs jógagyakorlatokat ugyanis egy méter magasságban, a föld felett végzik, fejjel lefelé egy vastag szalagon lógva. A speciális sport egyesíti a jógát a légtornász gyakorlatokkal, de a tánc, illetve a gimnasztika elemei is megjelennek benne. Lényeg az összpontosítás Bár elsőre furcsa a föld felett lebegve tornázni, […]


Kis túlzással az jár jól, akinek nincs tériszonya: az anti-gravitációs jógagyakorlatokat ugyanis egy méter magasságban, a föld felett végzik, fejjel lefelé egy vastag szalagon lógva. A speciális sport egyesíti a jógát a légtornász gyakorlatokkal, de a tánc, illetve a gimnasztika elemei is megjelennek benne.

Lényeg az összpontosítás

Bár elsőre furcsa a föld felett lebegve tornázni, csupán néhány alkalom elegendő ahhoz, hogy kitanuljuk, hogyan támasszuk magunkat a szalagon és tudjunk csak és kizárólag a helyes gyakorlat-kivitelezésre koncentrálni. Ez a folyamatos figyelem segít abban, hogy csak saját magunkra tudjunk koncentrálni, és ki tudjuk zárni a külvilágot.

denever2.jpg ()

Miért pont “denevér-jóga”?

Erősödnek izmaink, javul az egyensúlyérzékünk és állóképességünk. Fokozza a koncentrálóképességünket, javítja az összpontosítást és az önfegyelmet. A speciális légzésnek köszönhetően megnyugszik lelkünk és – legalábbis egy időre – búcsút inthetünk a stressznek.

 Christopher Harrisson, egykori Broadway táncos az ötletgazda, majd összefogván az AntiGravity csapat vezetőjével hozta létre az antigravitációs jógát. A gyakorlatok állandó kiegészítői az antigravitációs függőágyak.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X