Főoldal > MOZGÁS > Sportok, melyektől garantáltan jó kedved lesz

Sportok, melyektől garantáltan jó kedved lesz

gumiasztaljókedvkosárlabdamozgástrambulinzumba
0

Írta: and

Sokaknak, mikor a sportolásra gondolnak, valami izzasztó, unalmas és kegyetlen mozgás jut az eszükbe, és csak vonakodva indulnak az edzőterem felé. A monotonitást csak kevés ember viseli jól, de nekik se kell lemondani a vidám hangulatról, ugyanis ma már számos jókedvre derítő sport közül válogathatunk! Gumiasztal Talán mindenkinek kedves emlék, mikor kisgyermekként az ugrálóvárban jókat […]

Sokaknak, mikor a sportolásra gondolnak, valami izzasztó, unalmas és kegyetlen mozgás jut az eszükbe, és csak vonakodva indulnak az edzőterem felé. A monotonitást csak kevés ember viseli jól, de nekik se kell lemondani a vidám hangulatról, ugyanis ma már számos jókedvre derítő sport közül válogathatunk!

Gumiasztal

josport2.jpg ()Talán mindenkinek kedves emlék, mikor kisgyermekként az ugrálóvárban jókat kacagva harcolt a gravitáció ellen. A gumiasztal ennek a továbbfejlesztett változata, mely 2000-től részét képezi az olimpiai programnak is. Az edzés kiválóan megmozgatja az összes izmunkat amellett, hogy közben felhőtlen jókedv lesz úrrá rajtunk. A gyakorlatok skálája igen széles, szinte csak a fantázia – és az emberi test – szabhat határt annak, ki milyen ugrással teszi színesebbé az ott eltöltött perceket. Maga a sport az akrobatikus torna és a műugrás kombinációja, tehát a megfelelő állóképesség mellett elengedhetetlen hozzá némi bátorság és őrület! Az edzés során fejleszteni tudjuk koordinációs képességünket és ritmusérzékünket is. Gyerekek és felnőttek egyaránt kipróbálhatják, és a jókedv minden korosztály számára garantált!

Akrobatikus kosárlabda

E a különleges sport alapja a gumiasztal, megspékelve a kosárlabda, a zsonglőrködés, valamint a levegőben való passzolgatás mozdulataival. Nagy koncentrációt igénylő tevékenységről van szó, ennek ellenére kevés olyan ember van, akinek ne csalna mosolyt az arcára a kezdeti ügyetlenkedés. Igazán jó móka, ahogy a talajtól több méterre elrugaszkodva próbáljuk véghezvinni azokat a gyakorlatokat, melyeket még a földön se biztos, hogy kivitelezni tudunk. Elemei közé tartozik például a szaltóból való zsákolás, illetve a labda megtartása magunkon különféle testhelyzetekben. Bárki, aki szeret mozogni és főleg nevetni, megtanulhatja ezt a rendkívül látványos sportot.

Paintball

Amennyiben egy kis adrenalinlöketet szeretnénk az életünkbe vinni, akkor mindenképp próbáljuk ki a paintballt! Az izgalmakkal, szaladgálással, bújócskával és lövöldözéssel teli órákban garantáltan nem a problémáinkkal leszünk elfoglalva! Mintha egy akciófilmbe csöppennénk, átélhetjük azt, milyen is lehet egy igazi bevetés és tűzharc, persze sérülések nélkül. Az erre a célra elkerített terepen barátaink az ellenségeinkké válhatnak, akikre festékes gumigolyókkal megtöltött fegyverekkel vadászunk. Testi épségünket komolyabban semmi sem veszélyezteti, hiszen védőfelszerelés nélkül senki sem léphet a pályára, bár azt hozzá kell tenni, hogy ritkán maradunk egy-egy háború után kék-zöld foltok nélkül. Mivel társasággal tudunk részt venni ebben a tevékenységben, biztos, hogy utána még egy darabig téma lesz a baráti összejövetelek alatt.

josport3.jpg ()

Zumba

Ez a táncos mozgásforma nemcsak alakot formál, de biztosan jókedvre is derít! Alaplépései a sasszé, valamint a „hintázás”, és ezekre épülnek a különböző koreográfiák. A lényeg itt nem a pontosan kivitelezett lépések, hanem a tánc öröme és az, hogy élvezzük azt, amit csinálunk. Ha rendszeresen játunk zumbázni, alakunk teljesen átformálódhat, ugyanis kitűnően javít az izmok tónusán és a bőr feszességén. Vannak olyan mozdulatsorok, melyeket csukott szemmel kell végezni, így még inkább átadhatjuk magunkat a vérpezsdítő latin zenének. Fontos, hogy ne féljünk elengedni magunkat, csak táncoljunk, ahogy nekünk jól esik, mintha egyedül lennénk és senki sem nézne.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X