Főoldal > MOZGÁS > Használd a saját tested az edzéshez!

Használd a saját tested az edzéshez!

edzésfekvőtámaszguggoláshasizomhúzódzkodásmozgássúly
0

Írta: and

A testsúlyunkkal való edzés során az izmok és az ízületek saját mozgástartományban dolgoznak. Ezáltal a fiatalabb korosztálynak is ajánljuk az alábbi gyakorlatokat, mivel a nehéz súlyzóval való edzés ilyenkor még túlterheli a szervezetet. Guggolás A farizom formálásához a legjobb gyakorlat a guggolás. Állj vállszéles terpeszbe és képzeld azt, mintha leülnél valahová! Nagyon fontos figyelni arra, […]

A testsúlyunkkal való edzés során az izmok és az ízületek saját mozgástartományban dolgoznak. Ezáltal a fiatalabb korosztálynak is ajánljuk az alábbi gyakorlatokat, mivel a nehéz súlyzóval való edzés ilyenkor még túlterheli a szervezetet.

gyak3.jpg ()Guggolás

A farizom formálásához a legjobb gyakorlat a guggolás. Állj vállszéles terpeszbe és képzeld azt, mintha leülnél valahová! Nagyon fontos figyelni arra, hogy a térd ne menjen a boka elé, különben a térdízületeket komoly terhelésnek teszed ki. A feneket addig kell leengedni, hogy a comb párhuzamos legyen a talajjal. A mozdulat visszafele is legyen kontrollált.

Fekvőtámasz

A fekvőtámasz a férfiak egyik kedvenc gyakorlata, a nők többsége viszont idegenkedik tőle. Pedig ez a gyakorlat erősíti legjobban a tricepszet, a mellizmot és a vállakat. Ha túl nehéznek találod, kezdd a könnyített verzióval, tedd a térdeid a talajra. A váll és a csukló pontosan egymás felett legyen, húzd be a hasad és karhajlítással közelíts a talaj felé.

Húzódzkodás

A húzódzkodás során karizmaid segítségével kell felemelned a saját testsúlyod. A lábaid hajlítsd be derékszögbe és keresztezd őket. Így elkerülhető, hogy a láb mozgásával csak a lendület vigyen feljebb. Ha már érzed, hogy gyengülsz, és nem tudod olyan magasra emelni magad, mint a gyakorlat kezdetekor, inkább tarts szüntetet a következő sorozat előtt.

 Statikus hasizom

A hasizmozás alatt legtöbbször csak a felülést értjük, pedig ez a statikus kitartó gyakorlat igen hatékony. Alkartámaszban állj úgy, hogy csak az alkarod és lábfejed legyen a talajon. A láb kis terpeszben, a könyök pontosan a váll alatt legyen. Egész testedre feszíts rá, koncentrálj a hasra, a fenékre és a combra. A törzs végig maradjon egyenes, a csípőt ne engedd le és ne told felfelé sem. Minél tovább tartsd mozdulatlanul a helyzetet, 1 perc az irányadó. 

gyak2.jpg ()

Hídtartás lábemeléssel

Könyöködön egyik oldalra támaszkodva, oldalsó hídtartásba helyezkedve emeld a felül lévő lábadat és végezz kicsi, épp 1-2 cm-es emeléseket. Először az egyik, majd testtartáscsere után a másik oldalon is végezz ugyanannyit a gyakorlatból!


Saliris Resort****superior – Ahol Ég és Föld összeér…

Villámgyors fogyás tablettákkal

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X