Főoldal > MOZGÁS > 6 nélkülözhetetlen eszköz otthoni edzéshez

6 nélkülözhetetlen eszköz otthoni edzéshez

eszközmozgásotthoni edzés
0

Írta: and

Összegyűjtöttük a legjobbakat, amelyek közül kiválaszthatod a célodnak megfelelőt, hogy elérd a vágyott alakodat. 1. Fitnesz szalag A fitnesz szalag nagyon hasznos mind kezdő, mind haladó sportolóknak. Mivel a szalagok húzása és visszaengedése is erőkifejtést igényel, nagyon hatékony a vele való edzés. Különböző színekben kapható, ezzel mindenki a saját edzettségi szintjének, életkorának, valamint a végzendő […]

Összegyűjtöttük a legjobbakat, amelyek közül kiválaszthatod a célodnak megfelelőt, hogy elérd a vágyott alakodat.

1. Fitnesz szalag

A fitnesz szalag nagyon hasznos mind kezdő, mind haladó sportolóknak. Mivel a szalagok húzása és visszaengedése is erőkifejtést igényel, nagyon hatékony a vele való edzés. Különböző színekben kapható, ezzel mindenki a saját edzettségi szintjének, életkorának, valamint a végzendő gyakorlatoknak megfelelő erősségű gumiszalagot választhat. Kezdőknek piros vagy zöld ajánlott, és ezeknek is lehet az ellenállását növelni,  ha csökkentjük a hosszukat. A neten találhatsz számos szalaggal végzendő gyakorlatot, keress bátran. Szalagot pedig rendelhetsz az Egészségboltból!

2. Gimnasztikai labda

A kemény felületen való testedzéssel szemben a gimnasztikai labda előnye, hogy annak instabilitása miatt a test több izma több izommunkát végez az egyensúlyozás miatt. Leginkább a törzs izmai (a has és a hátizmok) edzésére használhatod. Ha ráülsz vagy ráfekszel a labdára, nagyon sok izmodat mozgásba kell hoznod, hogy megtartsd magad rajta. Számos gyakorlatot megtalálsz a YouTube-on, csak írd be, hogy fitness ball. Ha pedig nincs labdád, az Egészségbolt hatalmas kínálattal vár!

3. Torna matrac

A legtöbben polifoam néven ismerik, de manapság már mindenféle szuper anyagból készítik. Otthoni edzéshez elengedhetetlen mivel kényelmessé teszi az ülő, fekvő vagy térdelő gyakorlatokat. Csúszásmentesek, 1-2 ezer forintért már tökéleteset kapsz, és jógához vagy pilates-hez a legtökéletesebb.

eszkoz2.jpg ()

4. Kézi súlyzók

Egy nagyobb sportboltban számos színben, méretben, súlyban találsz, a hagyományos kézi súlyzótól kezdve az olyan neoprén vagy műanyag bevonatú kézi súlyzóig, melyek fogása kellemes és nem okoz bőrkeményedést. Ha kezdő vagy, 1 és 2 kilós súlyzókat vegyél, majd ha már könnyedén használod ezeket, 1 kilóval növeld.

5. Pulzusmérő

A pulzusmérő óra segítségével állóképességi, aerob és zsírégető edzéseket végezhetsz, folyamatosan kontrollálhatod az edzésmunkád intenzitását, illetve nyomonkövetheted fejlődésedet (ahogy edzettebb leszel egyre kevésbé megy fel a pulzusod ugyanolyan terhelésre). Egyszerűen megfigyelheted, hogy mely gyakorlatok mennyire intenzívek. Ha zsírt szeretnél égetni, akkor a legjobb, ha olyan gyakorlatot végzel, ami 80-85%-on tartja a maximum pulzusodat. A maximum pulzust úgy tudod kiszámolni, hogy kivonod korod 200-ból. Ennek az értéknek a 80-85%-a a leghatékonyabb.

6. Hullahopp karika

A hullahopp karikával ritmikus, táncszerű gyakorlatok végezhetők, amellyel finoman edzhető a test minden izma, növelhető az aerob aktivitás és erősíthető a szív és érrendszer.

+1. Torna DVD

Már szinte minden sporthoz lehet kapni bemutató DVD-t, ami nagyon hasznos, ha el szeretnéd sajátítani a helyes mozdulatokat és ismétlésszámot. Az Egészségboltban biztos találsz kedvedre valót.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X