Főoldal > MOZGÁS > 7 szuper gyakorlat az intenzív alakformáláshoz

7 szuper gyakorlat az intenzív alakformáláshoz

alakformálástorna
0

Írta: and

A lapos hasért Ez a gyakorlat mindössze 10 percet vesz igénybe, mégis tökéletesen formálja a hasadat. Helyezkedj el a földön kényelmesen, ülj törökülésben, és egyenesítsd ki a hátad. Kulcsold össze kezeid a fejed felett, és fogd meg a könyököd. Dőlj a felsőtesteddel lassan balra, majd húzd bal karod a törzsed irányába. Most dőlj jobbra, jobb […]

A lapos hasért

Ez a gyakorlat mindössze 10 percet vesz igénybe, mégis tökéletesen formálja a hasadat. Helyezkedj el a földön kényelmesen, ülj törökülésben, és egyenesítsd ki a hátad. Kulcsold össze kezeid a fejed felett, és fogd meg a könyököd. Dőlj a felsőtesteddel lassan balra, majd húzd bal karod a törzsed irányába. Most dőlj jobbra, jobb kezed húzd a törzsed irányába, és közben lélegezz mélyeket. A gyakorlatot minél lassabban végzed, annál hatékonyabb az eredmény. Ismételd 8-12 alkalommal.

A feszes mellekért

A szép dekoltázshoz és a keblek egészségéhez elengedhetetlen a rendszeres edzés.  Ülj törökülésben, dőlj előre a felsőtesteddel, és nyújtsd ki a karokat egymás mellett a földön. Nyomd a tenyered a talajra, tartsd a pózt pár másodpercig, lélegezz mélyeket ki-be, majd emelkedj fel egyenes felsőtesttel, és kezdd újra a gyakorlatot. Koncentrálj közben, és érezni fogod, ahogyan dolgoznak a mell-, a váll és a hasizmok. Ismételj 5-ször.

Az izmos felkarokért

Ha a szilvesztert magabiztosan ünnepelnéd egy szexi felsőben, ezzel a gyakorlattal szép, szálkás izomzatot érhetsz el. Maradj a talajon törökülésben, a hátad legyen mindvégig egyenes. Emeld fel karjaidat a fejed fölé, és szorítsd össze a két tenyered. Feszítsd be a hasad, és a két összezárt tenyered nyomd össze olyan erősen, amennyire csak bírod.  Lélegezz ki-be mélyeket, majd lazíts, és rázd meg lazán a karjaidat. Ismételd a gyakorlatot 10-szer.

alakform2.jpg ()

A kemény popsiért

A popsi formálása az egyik legnehezebb feladat, de rendszeres edzésével látványos sikereket érhetsz el.  Feküdj a hátadra, lábak behajlítva, talpak a földön. Karjaid helyezd párhuzamosan a tested mellé, a tenyerek nézzenek lefelé.  Emeld fel a popsidat, úgy, hogy felsőtested a combokkal egyenes vonalat alkosson, és lábaid legyenek derékszögben behajlítva. Feszítsd meg a hasad és a feneked, nyomd mindkét kezed a padlóra, lélegezz be mélyen, majd fújd ki a levegőt, és számolj el 10-ig. Most engedd le felsőtested a talajra, majd nyomd bal karod a padlóra, ezzel egyidejűleg pedig emeld fel könnyedén bal lábad pár centire a talajtól. Tartsd a pózt 10 másodpercig, majd ereszd le felsőtested a földre, és ismételd meg a másik lábbal is. A gyakorlat közben ügyelj arra, hogy a felsőtested végig egyenes maradjon, és törzsed hátsó izmait is feszítsd meg.

A szép vállakért

A vállak a felsőtest egyik legfontosabb izomcsoportja, ezért nagyon fontos a gyakorlat precíz végrehajtása. Ereszkedj térdre, kezek vállszélességben a földön, ujjak befelé néznek. Alsó karjaid alkossanak a felső karokkal derékszöget, felsőtested pedig nyújtsd ki egyenesen. Most dőlj előre a felsőtesteddel, úgy, hogy hátad egyenes maradjon, majd feszítsd meg a karodat, és érintsd meg orrod hegyével a talajt, miközben kilélegzel. Ezután térj vissza a kiinduló helyzetbe, és ismételj 20-szor.

A karcsú combokért

A comb egy kritikus női testrész, mivel a súlyfelesleg többnyire itt rakódik le. Ha feszesebb popsit, izmosabb combokat, egyúttal formásabb karokat is szeretnél, ez a gyakorlat rendkívül hatásos módszer. Állj csípőszélességű terpeszben, és fogj egy-egy 5 kilós súlyzót mindkét kezedben. Hajlítsd be a karokat, a tenyerek legyenek egymással szemben. Ezután hajlítsd be a térdeidet, és guggolj le. Tartsd a pózt pár másodpercig, úgy, hogy hátad mindvégig egyenes legyen, majd emelkedj fel. Ismételd 12-szer.

A formás lábakért

A gyakorlatok elvégzésekor mindig ügyelj a bemelegítésre és a nyújtásra. Feküdj a hátadra, nyújtsd ki mindkét lábad, kezeid tedd a fejed mögé. Amikor egyenes a lábad, feszítsd meg erősen a combod, a vádlid és a hasizmod, a fejed tartsd közben kissé megemelve. Kinyújtott lábaid emeld fel, és ollózz velük felváltva kb. húsz centire a talaj fölött. Gyakorlat közben ügyelj arra, hogy a has-, a láb és a farizmok végig feszített állapotban legyenek. Ismételd a mozdulatot 25-ször.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X