Főoldal > MOZGÁS > Fejleszd az erőnléted GiryaFit-tel!

Fejleszd az erőnléted GiryaFit-tel!

edzésgiryafitmozgás
0

Írta: and

A GiryaFit alapeszköze saját testünk és a girya, vagy közismertebb nevén, a kettlebell golyó. Ez egy tradicionális orosz vassúlyzó, amely úgy néz ki, mint egy fogóval ellátott ágyúgolyó. Képes arra, hogy megsokszorozza az elvégzett gyakorlatok hatását. Használatához az egész test koordinált együttműködése szükséges, így teszi komplexé a vele végzett gyakorlatokat. A GiryaFit hiába súlyzós edzés, […]

A GiryaFit alapeszköze saját testünk és a girya, vagy közismertebb nevén, a kettlebell golyó. Ez egy tradicionális orosz vassúlyzó, amely úgy néz ki, mint egy fogóval ellátott ágyúgolyó. Képes arra, hogy megsokszorozza az elvégzett gyakorlatok hatását. Használatához az egész test koordinált együttműködése szükséges, így teszi komplexé a vele végzett gyakorlatokat. A GiryaFit hiába súlyzós edzés, nemcsak a kar- és vállizmokat, hanem az egész testet edzi, formálja. Megdolgozza a törzs-, a far- és a lábizmokat is. Ezáltal teljesen arányos testalkat érhető el vele.

Fischer Gábor több mint harminc év sokrétű sportolói hátterével hozta létre a GiryaFitet. Ez az edzésmódszer a leghatékonyabb sportokat kombinálja, mint a testépítés, a talajtorna, a crossfit és a boksz. Közel háromszáz féle gyakorlatból állt össze a jelenlegi GiryaFit. Ezek az elemek gyakorlatsorokká alakítva lesznek igazán hatékonyak.

A Giryafit fejleszti az erőnlétet, izmosít, ugyanakkor mivel végig zsírégető tartományban dolgozik, fogyaszt is. Az edzés célja még az is, hogy az egyensúlyérzékünket fejlessze és a kényelmes, ülő életvitel által beszűkült ízületek állapotát helyreállítsa. Javítja az anyacserét, a keringést, a szívműködést, és általánosságban az egész életminőségünket.

giriya2.jpg ()A kerek súlytól egyáltalán nem kell félni, mindenki végezheti az edzést, kortól és nemtől függetlenül. Ha bemegyünk egy órára, fiatalokat, időseket, nőket és férfiakat is láthatunk vegyesen. A kezdők is bátran belevághatnak, rájuk külön figyelnek, hogy semmiféle sérülés ne történjen, helyesen végezzék el ők is a gyakorlatokat. Nekik elegendő az edzés elejétől a végéig kis súllyal dolgozni, egy 4 vagy 6 kg-os kettlebell pont elég. Mivel nincs kezdő és haladó edzés, az óra során mindkét edzettségi szintre van könnyített, illetve nehezített feladatsor. A kezdőbbek csak egy, könnyebb súllyal dolgoznak, a haladók két nehezebb súlyt használnak. 

Az edzés során végig oda kell figyelni a helyes testtartásra. A hot iron edzésekről megszokott módon, a kettlebellért is úgy hajoljunk le, mint a pumpért. Egyenes háttal guggoljunk le a súlyért, és ilyen pozícióban is rakjuk le. Ez azért fontos, mert ha nem körültekintően vesszük fel és tesszük le a súlyt, könnyen megsérülhet a háti-deréki szakasz és lumbágót is kaphatunk.

Az óra felépítése eltér a megszokottól. Már a bemelegítés dinamikusan kezdődik, rögtön kettlebell használatával. Periodikusan jönnek az erősítő feladatok. A gyakorllatok igen sokfélék, például a lábak között nyolcasokat kell leírni a kettlebell-lel, vagy mérlegállásban egyensúlyozva kell kitolni a kerek súlyt. A swing az egyik alapgyakorlata, guggolásból elállás közben kell előrelendíteni a golyót. A thruster guggolás és nyomás egyszerre, így az összes izmot egyetlen gyakorlatban megdolgozza. A körök között vannak pihenők, de a kezdők gyakorlatok közben is megállhatnak kirázni az izmokat. Természetesen a hasizomgyakorlat se maradhat ki. Párban végezhető lábemelés (miközben a másik erőt kifejtve tolja le a lábat) és a plank tartás az egyik legjobb hasizomfejlesztő. A hasizom-gyakorlatok után még jön egy lendítés kör. A legvégén a jól megdolgozott izmoknak igen jól esik a nyújtás. Az utolsó hasi légzésekkel pedig a pulzusszám is visszaesik nyugalmi állapotba.

Wellness Cafe tipp: Ha kedvelt kaptál ehhez az erőnléti edzéshez, a Corvin Life 1 Wellnessben és a Fitness Factoryban is kipróbálhatod. Előzetes bejelentkezés mindenképp ajánlatott, mert nagyon népszerűek az órák.

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X