Főoldal > MOZGÁS > Formás keblekre vágysz? Így csináld!

Formás keblekre vágysz? Így csináld!

feszesmellmozgás
0

Írta: and

Az első főszabály: mindig viselj sportmelltartót sportolás közben. Az intenzív mozgás hatására a keblek súlyuknál fogva erőteljes mozgásnak vannak kitéve. Ilyenkor a tartószalagok megnyúlnak, ráadásul az érzés sem kellemes, szükség van alátámasztásra, leszorításra. Persze gondolhatnánk, ha mellben izom nincs, zsírszövetből áll, akkor mit is feszesíthetünk rajta. A mell mirigyei alatt a mellkas izmait érdemes megdolgoztatni, […]

Az első főszabály: mindig viselj sportmelltartót sportolás közben. Az intenzív mozgás hatására a keblek súlyuknál fogva erőteljes mozgásnak vannak kitéve. Ilyenkor a tartószalagok megnyúlnak, ráadásul az érzés sem kellemes, szükség van alátámasztásra, leszorításra.

Persze gondolhatnánk, ha mellben izom nincs, zsírszövetből áll, akkor mit is feszesíthetünk rajta. A mell mirigyei alatt a mellkas izmait érdemes megdolgoztatni, azzal a mellünk is feszesebb lesz. Nem szükséges súlyzó, elég ha két kis flakon ásványvizes palack kéznél van, máris kezdődhet az edzés.

Milyen gyakorlatokat végezz?

1. Ülj egyenes háttal és tedd össze a két tenyered a mellkasod előtt, úgy, hogy a tenyereket egymásnak nyomod: egyiket ujjaiddal lefelé, másikat felfelé. Tartsd összenyomva néhány másodpercig, majd engedd ki. Ismételd legalább tízszer.

2. Fogj két ásványvizes palackot, ülj egyenes háttal és hajlítsd be a karod vállszélességben széttárva. Az arcod előtt zárd össze hajlítva a kezed, hogy a két palack és a könyökök is összeérjenek, majd nyisd szét és ezt ismételd legalább tízszer.

3. Még mindig ülve, kulcsold össze az arcod előtt a két kezed úgy, hogy mindkét könyök hajlítva van. A vállakat próbáld lent tartani, ne emeld meg, a könyökök érjenek össze. Szorítsd a mellizmokat, miközben a könyököket nyisd vállszélességbe, a kezed összekulcsolva marad, majd zárd újra össze. Ismételd legalább tízszer.

mell2.jpg ()

4. Feküdj hanyatt és vedd mindkét kezedbe az ásványvizes palackokat. Nyújtsd ki mindkét kezed oldalra, majd emeld el őket a földről és érintsd össze. Engedd vissza, de ne tedd a talajra, tartsd meg egy centire a talajtól. Arra figyelj, hogy ne lendítsd a kezed, hanem izomból emeld. Ismételd legalább tízszer.

5. Az előző gyakorlatnál maradva: karok nyújtva oldalt. Nem emeljük magasra a súlyt, mindössze aprókat lendítünk rajtuk egyszerre, mindkét kézzel és közben szorítjuk a mellizmokat.

6. Az utolsó gyakorlat nem mindenki kedvence, de megéri bevetni, mert nagyon hatásos. A fekvőtámasz ugyanis nemcsak a kart, de a mellizmokat is erősíti. Ha nem tudod megtartani magad, akkor hajlítsd be a lábad és térdelj a talajra, úgy végezd. Ebből is ismételj legalább tízszer.

Tipp:

Nagyon jó mellfeszesítő még az úszás, abból is a hát és a mellúszás. Ha teheted egy héten egyszer menj el, kikapcsolódásnak sem utolsó, de a melleidet nagyon hatékonyan formálja.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X