Főoldal > MOZGÁS > Még mindig Pretty Woman: így marad bombázó Julia Roberts!

Még mindig Pretty Woman: így marad bombázó Julia Roberts!

diétaedzéskalóriakekszmártásmozgás
0

Írta: and

Ha bármelyik világsztár bőrébe belebújhatnál, legalább átmenetileg, biztosan neked is Julia Roberts lenne az egyik választottad. Nos, ez nem is csoda, hiszen a színésznő 44 évesen is elképesztő formában van. Sőt, most talán még dögösebb, mint valaha, hiszen az elmúlt évek súlyproblémái után végre nem küzd a kilóival. A háromgyerekes sztáranyuka láthatóan megtalálta az egyensúlyt, […]

Ha bármelyik világsztár bőrébe belebújhatnál, legalább átmenetileg, biztosan neked is Julia Roberts lenne az egyik választottad. Nos, ez nem is csoda, hiszen a színésznő 44 évesen is elképesztő formában van.

Sőt, most talán még dögösebb, mint valaha, hiszen az elmúlt évek súlyproblémái után végre nem küzd a kilóival. A háromgyerekes sztáranyuka láthatóan megtalálta az egyensúlyt, és ez nemcsak lelkileg, hanem az edzést és a táplálkozást tekintve is igaz rá.

A Pretty Woman, vagyis a Micsoda nő szexi sztárja többféle diétát kipróbált az elmúlt évek, évtizedek során. Sokáig a GI-diéta szerint táplálkozott, melynek értelmében alacsony glikémiás indexű ételeket fogyasztott.

A GI-diéta tulajdonképpen a glikémiás indexen (GI) alapul, vagyis azon, hogy az egyes élelmiszerek milyen hatást gyakorolnak vércukorszintünkre. A módszer arra hívja fel a figyelmet, hogyha az alacsony GI-jű étrendet követjük, a szervezetben nem következik be hirtelen a vércukorszint-emelkedés és visszaesés, ez pedig késlelteti az éhségérzet jelentkezését.

Julia manapság annyit változtatott a diétáján, hogy eldöntötte: semmit sem tagad meg magától, amit megkíván. A sztár rostokban és fehérjékben gazdag étrendet követ, és figyel arra, hogy egy étkezés se maradjon el. Ebben az is segíti, hogy az egyik népszerű ételszállító cégtől, a Diet Design-tól rendelnek.

julia1.jpg ()A színésznő így biztos lehet abban, hogy ő és családja friss, finom, változatos és egészséges ételeket kapnak, ami 50-60 százalékban szénhidrátból, 20-25 százalékban proteinből, és ugyanilyen arányú zsírból áll.

Emellett a sztár számára a sport is nagyon fontos, és mivel imádja a vizet, a sztáredző Kathy Kaehler állított össze számára egy komplett edzéstervet. Julia belemelegítésként úszik néhány hosszt, majd egy speciális, vízi edzéshez használt övet erősít a derekára, azzal folytatva a mozgást.

A színésznő egyperces intervallumokat iktat be, amikor egy rövid szakaszt egy gyorsabb, majd egy nagyon gyors etap követ. Mindegyik egy-egy percig tart, tehát összesen három perc – ezt ötször ismétli meg. Levezetésként pedig 200-300 kalóriát éget el úszással, a tempótól függően.

A vízi gyakorlatok a sztáredző szerint azért nagyon hatékonyak, mert nemcsak több kalóriát égetnek el, mint a szárazföldi edzés, hanem azért is, mert az állóképességet és a fittséget is növelik. Arról nem is beszélve, hogy milyen változatos gyakorlatsort lehet összeállítani a víz szerelmeseinek, hiszen óriási tévhit, hogy a medencében csak úszkálni lehet.

Julia persze a szárazföldön is szívesen mozog, például nagyon szeret futni. Ez már olyan remekül megy neki, hogy a közelmúltban sikeresen teljesített egy félmaratont, amiért családja is nagyon büszke rá.

Julia kedvencei:

A szépség szereti kényeztetni magát: imádja a kekszeket, a mártásokat és egy Scorpino névre keresztelt italt, amely többek közt vodka, narancslikőr és olasz fagyi elegye.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X