Főoldal > MOZGÁS > Formás vádli egyszerűen!

Formás vádli egyszerűen!

gyarkolatlábmozgásvádli
0

Írta: and

A következő gyakorlatok otthon is elvégezhetők, nem kell feltétlen konditerembe rohanni. Mindössze napi 10-15 percet vesznek igénybe, de előtte mindig melegíts be, nehogy meghúzódj. Ha rendszeresen és kitartóan edzel, akkor nem csak a magas sarkú cipőben mutatnak majd jól a lábaid. 1. A legegyszerűbb gyakorlat a lábujjhegyre állás. Fordulj a fal felé, és támaszkodj meg […]

A következő gyakorlatok otthon is elvégezhetők, nem kell feltétlen konditerembe rohanni. Mindössze napi 10-15 percet vesznek igénybe, de előtte mindig melegíts be, nehogy meghúzódj. Ha rendszeresen és kitartóan edzel, akkor nem csak a magas sarkú cipőben mutatnak majd jól a lábaid.

1. A legegyszerűbb gyakorlat a lábujjhegyre állás. Fordulj a fal felé, és támaszkodj meg rajta a kezeddel: emelkedj lábujjhegyre, majd engedd vissza. A gyakorlatot nehezítheted, ha lépcsőn csinálod, így a vízszintesnél lejjebb tudod engedni a sarkad, ezáltal jobban nyúlnak a vádli izmai.

vadli2.jpg ()2. Ha nincs stepp-pad a közeledben, akkor a következő gyakorlatot lépcsőn is végezheted. Állj elé és helyezd a súlypontod a jobb lábadra. A balt emeld fel a talajról és szökkenj fel jobb lábbal a padra/ lépcsőre, majd vissza. Ezt ismételd 10-szer, majd cserélj lábat. A gyakorlatot nehezítheted azzal, hogy nem csak saját súlyodat használod, hanem felkapsz például  egy medicinlabdát is.

3. Nemcsak a vádlit, de a combot is formálhatod az úgynevezett taposással. Állj vállszélességű terpeszbe, majd egy percen keresztül taposs, amilyen gyorsan csak tudsz. Pihenj, majd ismételd meg háromszor a gyakorlatot.

4. Állj vállszélességű terpeszbe, tedd csípőre a kezed, majd egyik lábaddal állj lábujjhegyre, engedd vissza. Tégy a másikkal ugyanígy, majd emelkedj lábujjhegyre mindkét lábaddal. Ismételd legalább tízszer mindegyiket.

5. Fuss, amennyit csak tudsz! Igazán formás vádlid lehet, ha hetente legalább egy-két alkalommal erőt veszel magadon és elmész futni. Az edzőtermi futópad is megfelel a célnak, de ha teheted, akkor a szabadban kocogj, így az immunrendszered is erősíted. Fontos, hogy szerezz be egy jó futócipőt, mert anélkül nem formás, hanem fájó lábakra fogsz szert tenni.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X