Főoldal > MOZGÁS > Imogen Thomas küzd a karácsonykor felszedett kilók ellen

Imogen Thomas küzd a karácsonykor felszedett kilók ellen

bikramdiétajógamozgás
0

Írta: and

Imogen az ünnepek után Twitter követőivel közölte, hogy nagyon sürgősen valamilyen diétába kell kezdenie, mert a karácsony jó pár kiló plusszal záródott. A modell az Atkins diétára esküszik, Bikram jógával kiegészítve, de a rúdtánc sem áll tőle távol. Az Atkins diéta nagy port kavar már régóta, sokan ellenzik a drasztikus fogyás miatt, ám a sztárok […]

Imogen az ünnepek után Twitter követőivel közölte, hogy nagyon sürgősen valamilyen diétába kell kezdenie, mert a karácsony jó pár kiló plusszal záródott. A modell az Atkins diétára esküszik, Bikram jógával kiegészítve, de a rúdtánc sem áll tőle távol.

Az Atkins diéta nagy port kavar már régóta, sokan ellenzik a drasztikus fogyás miatt, ám a sztárok közt még mindig dívik. Nem véletlen, hogy Imogen is ebben hisz, hiszen akár napi fél kilót is le lehet vele adni. Az elmélet szerint nem attól függ a súlyunk, hogy mennyi ételt fogyasztunk, hanem hogy ebből mennyi a szénhidrát. Ezért utóbbit teljes mértékig megvonja a diéta. Nem csoda hát, hogy a modell is ezzel akarja a karácsonykor felszaladt kilókat gyorsan letudni, hiszen a radikális szénhidrát csökkentés miatt valóban látványos fogyásnak indul bárki, aki belekezd. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy korlátlan mennyiségben lehet protein tartalmú ételeket fogyasztani, ami szintén nem feltétlenül egészséges.

A drasztikus diéta mellett Imogen nem hanyagolja el a mozgást sem. Előszeretettel jár Bikram jógára és rúdtáncol is. Egyik sem mondható könnyű sportnak, még ha a nevük arra is engedne következtetni, hogy csak szórakozásból űzi a modell.

imogen2.jpg ()A Bikram jógában 26 különböző testhelyzet követi egymást, és közben a megfelelő légzéstechnikát is megtanulják a résztvevők. 90 perces minden óra, amit egy 40 fokos szobában, 40%-os páratartalom mellett kell végezni. Ez a hőmérséklet segít megelőzni a komoly sérüléseket, ugyanis ilyen időben az izmok sokkal könnyebben nyúlnak, sokkal lazábbak. Hívei szerint javítja a vérkeringést, és erősíti az immunrendszert, így a szervezet akár még a rákkal szemben is ellenállóbbá válhat. Ugyanakkor persze a modell nem csak az egészséges életmód miatt jár el jógázni, hanem a fogyást vagy éppen a jó forma megtartását is ettől reméli: egy alkalommal akár 1250 kalóriát is el lehet égetni ezzel a mozgásformával.

Nemrégiben a modellről olyan képek jelentek meg, ahol pici rövidnadrágban készülődik egy rúdtánc óra után, és bizony a gödröcskék az ő combján is felfedezhetőek. Többen megjegyezték, hogy talán nem ez a leghatásosabb mozgásforma, amit választott, pedig komolyabb munkát igényel, mint azt bárki gondolná. Itt bizony Imogen a saját testsúlyával dolgozik, vagyis sokkal intenzívebb az erőkifejtés, amit hamar meg is lehet érezni az órák után. Elsőként aerobik gyakorlatokkal indít, utána jönnek a tényleges rúdtánc elemek. Amellett, hogy ez a sport szép formát biztosít, akár 500 kalóriát is elégethetünk egy alkalommal.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X