Főoldal > MOZGÁS > 10 szuper módszer az észrevétlen kalóriaégetésre

10 szuper módszer az észrevétlen kalóriaégetésre

kalóriaégetésmozgásotthon
0

Írta: and

1. Otthon: Táncolj önfeledten A családban vannak gyerekek, akik imádják a táncos videojátékokat? Tölts el 20 percet azzal, hogy játszol velük, így észrevétlenül égetsz el 107 kalóriát. Ha tovább bírod, azáltal csak a kilóidból veszíthetsz! Nincs a környezetedben gyerek, vagy nem rajongasz már a játékokért? Kapcsold be a zenét, és ugrálj rá főzés közben, így […]

1. Otthon: Táncolj önfeledten

A családban vannak gyerekek, akik imádják a táncos videojátékokat? Tölts el 20 percet azzal, hogy játszol velük, így észrevétlenül égetsz el 107 kalóriát. Ha tovább bírod, azáltal csak a kilóidból veszíthetsz! Nincs a környezetedben gyerek, vagy nem rajongasz már a játékokért? Kapcsold be a zenét, és ugrálj rá főzés közben, így legalább olyan hatékony lesz a kalóriaégetés.

2. Otthon: Mosd ki a kádat

Tölts el 25 percet a fürdőszoba kitakarításával és nem csak a kosznak és a szappanlerakódásoknak mondhatsz búcsút, hanem 107 kalóriának is. (Ha közben táncolsz és énekelsz, még inkább fokozod a zsírégetés mértékét.) De bármit súrolsz fel a lakáson belül, 15 perc alatt 115 kalóriától vehetsz búcsút. 35 perc porszívózás vagy söprögetés pedig újabb 100 kalória mínuszt jelent.

3. Otthon: Engedd szabadjára a kreatív oldaladat

Unatkozol otthon? Kapcsold ki a televíziót, a számítógépet és fess helyette! Fesd ki a hálószobádat egy új színnel, vagy éld ki a művészi hajlamaidat egy üres vásznon. Bármelyiket is választod, 35 percnyi ecseteléssel 120 kalóriától szabadulhatsz meg.

4. Otthon: Kertészkedj!

Bővítsd a saját kertedet és egyél egészségesebben. A zöldségek ültetésével és gondozásával 25 perc alatt 105 kalóriát dolgozhatsz le, arról nem is beszélve, hogy friss gyümölcsök és zöldségek kerülhetnek az asztalodra.

kaloria2.jpg ()5. Otthon: Olvass

Merülj el egy nagyszerű könyvben (vagy a kedvenc Wellness magazinodban), így 65 perc alatt 100 kalóriát égethetsz el és az agyadat is edzésben tartod. A Wellness magazinban olvasottakat pedig mindenképp próbáld ki “élesben” is!

6. Munkában: Lépcsőzz

Felejtsd el a liftet, helyette lépcsőzz mindenhova, ez ugyanis az egyik legegyszerűbb módja a kalóriaégetésnek. Naponta 15 perc lépcsőzéssel (ez mindössze 3 ötperces utat jelent) 116 kalóriától szabadulsz meg.

7. Munkában: Végezz izometrikus gyakorlatokat

Töltsd el minden órában 5 percet azzal, hogy elvégzel néhány izometrikus gyakorlatot (például ülés közben összeszorítod 20-szor a fenekedet és a combizmaidat) az asztalodnál, így az ebédszünetig körülbelül 100 kalóriától szabadulhatsz meg. Ha a főnököd megengedi, cseréld le a székedet egy nagyobb méretű gumilabdára, így a gerincedet egyenesen fogod tartani egész nap, és többet is mozogsz majd.

8. Útközben: Vásárolj

Tölts el 30 percet intenzív válogatással és próbálj fel mindent, ami megtetszik, így még shoppingolás közben is legalább 100 kalóriának mondhatsz búcsút (és még csak nem is kell venned hozzá semmit).

9. Útközben: Biciklizz

Nincs túl sok időd, vagy szeretnél gyorsabban odaérni valahova, mintha gyalogolnál? Tegyél egy gyors kirándulást a környéken! Ha 25 percen át tekersz közepes tempóban, 119 kalóriának mondhatsz búcsút.

10. Útközben: Biliárdozz

Hagyd ki a mozis randit, helyette menjetek el a pároddal biliárdozni, így 45 perc alatt 100 kalóriától szabadulhattok meg fejenként. Ha jóval messzebb parkoltok a bejárattól, egy kellemes sétát is tehettek, és megspékelhetitek a leadott kalóriák számát egy újabb százassal.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X