Főoldal > MOZGÁS > 5 szuper gyakorlat a lapos hasért

5 szuper gyakorlat a lapos hasért

erősítéshashasizomlapos
0

Írta: and

Ha ezt a gyakorlatsort hetente háromszor elvégzed, akkor már 12 héten belül látni fogod a különbséget. Szükséged lesz egy pár egykilós súlyzóra és egy kislabdára. Nyújtózz! Helyezkedj el vállszélességű terpeszben, ragadd meg az egyik súlyzót, tartsd minkét kezeddel. Húzd be a hasad,  a gyakorlat során végig tartsd megfeszítve, majd a kinyújtott karokat emeld a fejed […]

Ha ezt a gyakorlatsort hetente háromszor elvégzed, akkor már 12 héten belül látni fogod a különbséget. Szükséged lesz egy pár egykilós súlyzóra és egy kislabdára.

Nyújtózz!

Helyezkedj el vállszélességű terpeszben, ragadd meg az egyik súlyzót, tartsd minkét kezeddel. Húzd be a hasad,  a gyakorlat során végig tartsd megfeszítve, majd a kinyújtott karokat emeld a fejed felé, és 10 másodpercen keresztül nyújtózz olyan magasra, amennyire csak tudsz. Engedd le a karokat, és ötször ismételd meg.

Lábcsere

Feküdj a hátadra, a térdek behajlítva, a kezedben lévő súlyzókat told a plafon felé, de a hasizmod ismételten végig legyen feszes. Lassan emeld fel a jobb lábadat, a térded még mindig legyen behajlítva, egészen addig emeld, amíg a lábad merőleges lesz a testedre. A hasad tehát megfeszítve, eközben engedd vissza a talajra a jobb lábad, de ezzel egyidejűleg emeld a magasba a bal lábadat. Két sorozatot teljesíts tíz ismétléssel.

has2.jpg ()Menj le hídba!

Megint csak feküdj a hátadra, a térdeket hajlítsd be, a talpadat szorítsd a talajhoz. Helyezz egy kislabdát, vagy az egyik súlyzót a belső combok közé. Húzd be a hasad, erősen feszítsd meg az izmokat, majd emeld el a talajtól a medencédet, de a belső comboddal közben „nyomd össze” a labdát, vagy a súlyzót. Tartsd ki ezt a pozíciót tíz másodpercig. Ereszkedj vissza a kiindulóhelyzetbe, és ötször ismételd meg a feladatot.

Nyújtózós felülés

Feküdj a hátadra, a térdek behajlítva, ragadd meg az egyik súlyzót,  és mindkét kezeddel tartsd közel a mellkasodhoz. Feszítsd meg a hasizmokat, közelítsd az álladat a mellkasodhoz, és emeld el egy kicsit a talajtól a vállaidat. A súlyt told a fejed fölé, a könyököket szorítsd a fülekhez, majd húzd vissza a súlyt a mellkasodhoz, aztán a hátadat is ereszd le. Két sorozatot csinálj meg tíz ismétléssel.

Könyöktámasz

Térdelj le a földre és tégy egy kislabdát vagy egy súlyzót a combjaid közé. Az alkarodat helyezd a talajra, a könyökök pontosan a vállakkal legyenek egyvonalban. Húzd be a hasad, alaposan feszítsd meg, a lábakat pedig nyújtsd ki. Nyomd össze a labdát vagy a súlyzót és tartsd ki ezt a pózt húsz másodpercig. Jöhet három ismétlés.

Ne feledkezz meg a kardióról!

Ha szeretnéd, hogy a kedvenc farmered legkésőbb tavasz végére úgy álljon rajtad, mintha rád öntötték volna, akkor a hasizom gyakorlatok mellett a kardiót se hanyagold el, hiszen ez a valódi kulcsa a hason éktelenkedő zsírpárnák eltüntetésének. 35-45 perc kardióedzés hetente négyszer csodákat tesz, de bármilyen intenzív mozgás szóba jöhet, ami izzadtságcseppeket csal a homlokodra, legyen az futás, bringázás, vagy  az elliptikus tréneren való munka, de az evezés és az úszás is szuper.

Heti négyszer végezd el az alábbi videón látott gyakorlatsort, és garantáltan szuperkemény lesz a hasad!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X