Főoldal > MOZGÁS > Formás, szexi idomok 15 perc alatt

Formás, szexi idomok 15 perc alatt

farizomgyakorlatmozgáspopsi
0

Írta: and

Fogyókúrázol, vagy csak szeretnéd megtartani a testsúlyodat? Mindkettőben segít a HáziPatika.com testsúlynaplója, melyben nyomon követheted, melyik nap hány kilót mutatott a mérleg, és azt is feljegyezheted, mit ettél, mennyit sportoltál, sőt a program grafikonon is megjeleníti a változást! Hat alapvető mozgásformával testünk legfontosabb izmait meg tudjuk mozgatni. A következő egymásra épülő gyakorlatok rendszeresítésével elfelejtheted az […]

Fogyókúrázol, vagy csak szeretnéd megtartani a testsúlyodat? Mindkettőben segít a HáziPatika.com testsúlynaplója, melyben nyomon követheted, melyik nap hány kilót mutatott a mérleg, és azt is feljegyezheted, mit ettél, mennyit sportoltál, sőt a program grafikonon is megjeleníti a változást!

Hat alapvető mozgásformával testünk legfontosabb izmait meg tudjuk mozgatni. A következő egymásra épülő gyakorlatok rendszeresítésével elfelejtheted az egy izomcsoportra koncentráló edzéseket. Hamarabb beindítod a zsírégetést, és rövid időn belül javul a fizikumod is!

Guggolás saját testsúllyal

Állj vállszélességű terpeszben, ez lesz a kiindulási helyzet. Kicsit dőlj előre, miközben a hátad egyenes marad, majd térdhajlítással ereszkedj lefelé, ameddig csak tudsz. Pár másodpercig tartsd ki a pózt, majd nyomd vissza magad. Ismételd harmincszor!

Törzsdöntés súlyemelő rúddal

A kiindulási helyzet ugyanaz, mint a guggolásnál. Ragadj meg egy súlyemelő rudat (edzettségi szintedtől függ, hány kilós súlyokat teszel rá) a válladdal azonos szélességben és tartsd karnyújtásnyira a csípőd előtt. Hajlítsd a derekad, döntsd előre a törzsed, amíg már majdnem párhuzamos a padlóval – közben a térdeidet hajlíthatod egy kicsit, és a rudat is ereszd le a lábszárad elé. Tartsd ki ezt a helyzetet, majd emeld fel a törzsed a kiinduló állapotba. Ismételd harmincszor!

popsi2.jpg ()Fekvőtámasz

Állj négykézláb nyújtott lábbal, a karod legyen valamivel szélesebb helyzetben, mint a vállad. Ereszd le a mellkasod, amíg szinte érinti a padlót, pár másodpercig tartsd a pózt, majd nyomd vissza magad az eredeti helyzetbe, amilyen gyorsan csak tudod! Ismételd meg hússzor!

Wellness Cafe tipp: Ha nem megy az eredeti fekvőtámasz, csinálhatod a női változatot is, ez esetben a térded lent maradhat a talajon.

Karmunka

Fogd meg újra a súlyemelő rudat a válladdal megegyező szélességben, hajlítsd be a térded, egyenes háttal dőlj egy kicsit előre, majd ereszd le a térded elé a rudat. Ez a kiindulási helyzet. Húzd fel a rudat a mellkasodig úgy, hogy a karizmaiddal dolgozol, nem pedig a lendületet használod ki. Tartsd ki pár másodpercig, majd lassan engedd vissza. Ismételd hússzor!

Csípőcsavarás

Helyezkedj el térdelőülésben, és fogj meg egy gumiszalagot a vállaidnál szélesebb tartásban. Emeld fel a nyújtott karodat elülső középtartásba úgy, hogy a szalag feszes maradjon, majd fordítsd el a csípődet először jobbra, majd balra. Ütemes tempóban csavargasd a csípődet. Ismételd meg ötvenszer!

Kitörés

Állj egyenesen, fogj egy-egy súlyzót mindkét kezedbe, tarts őket karnyújtásnyira a két oldaladon, a tenyereid egymás felé nézzenek. Lépj előre jobb lábbal, és lassan engedd le a testedet, míg a jobb térded meghajlik legalább 90 fokban. Tartsd ki pár másodpercig a pozíciót, majd nyomd vissza magad a kiindulási helyzetbe, amilyen gyorsan csak tudod. Ismételd meg hússzor, majd szintén hússzor úgy, hogy a bal lábad van elöl.

Hidratálás belülről: A gyönyörű és egészséges bőr egyik titka


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X