Főoldal > MOZGÁS > Vérpezsdítő ritmusok a vízben: itt az aqua zumba!

Vérpezsdítő ritmusok a vízben: itt az aqua zumba!

aerobiclatinritmustáncvízzumba
0

Írta: and

Nyáron, a perzselő melegben mindenki vágya, hogy csobbanhasson egyet a kellemesen hűsítő vízbe, hogy elviselje a napsugarak fájó égetését. Viszont hogy jól is érezzük magunkat a bőrünkben a parton, olykor-olykor bizony muszáj megmozgatni testünket, hogy karcsúak maradhassunk, és büszkén vethessük magunkat a hullámok közé. Hogy a sportot és a vízben való lubickolást is élvezhessük, végre […]

Nyáron, a perzselő melegben mindenki vágya, hogy csobbanhasson egyet a kellemesen hűsítő vízbe, hogy elviselje a napsugarak fájó égetését. Viszont hogy jól is érezzük magunkat a bőrünkben a parton, olykor-olykor bizony muszáj megmozgatni testünket, hogy karcsúak maradhassunk, és büszkén vethessük magunkat a hullámok közé. Hogy a sportot és a vízben való lubickolást is élvezhessük, végre megjelent az új mozgásforma, az aqua zumba.

Zumba nyári kiadásban

A zumba a legnépszerűbb sportok közé tartozik, nem is csoda, hiszen úgy mozgunk, hogy közben jól is érezzük magunkat Éppen ezért a fáradtság se kerít hatalmába egyhamar, így akár az egész edzést végig tudjuk csinálni szinte megállás nélkül! A hangulat az órák alatt fantasztikus, hiszen a táncos sportok mindig nagyobb boldogsághormont szabadítanak fel, mint a monoton edzések.

Hogy nyáron se kelljen lemondanod erről a fantasztikus mozgásról, megjelent a vízi változata, miközben annyira nem is zavaró a kinti 30 fok. Az aqua zumbában minden megvan, ami kell: kedvelt táncstílusok, vízi fitness, és persze, a zumba. Az egész testet átmozgatja és amellett, hogy fogyaszt, rekordidő alatt formál is egyben, miközben nem terheli meg a vázizomzatodat és az ízületeidet. Ez az idősebbeknek, műtét után lévőknek is ideális mozgásforma, ugyanis igen kíméletes. Ahhoz, hogy részt vegyél az edzésen, nem kell, hogy zumbás tapasztalatokkal rendelkezz, bárki, bármikor becsatlakozhat a csoporthoz, melynek lendülete és dinamikája biztosan percek alatt az újonnan érkezőket is magával ragadja.

zumba2.jpg ()Aqua zumba az egészség és a szépség megőrzéséért

A zumba összes pozitívuma érvényes az aqua zumbára is: fokozza a vérkeringést, csökkenti a testzsír- és a koleszterinszintet, méregtelenít, felpörgeti az anyagcserét, valamint látványosan átformálja a testet. Segítségével megszabadulhatunk a cellulittól is, és bőrünk visszanyeri rugalmasságát, feszességét és simaságát. A víz jótékony hatásának köszönhetően nagyszerű megoldás azoknak, akik reumás panaszokkal küzdenek, mivel a mozdulatok lényegesen lassabbak, mint a szárazföldi verziónál, viszont még jobban formál és erősít. Ezen kívül a pörgős, latin ritmusok a lelkedre is igazán jó hatással vannak, azonnal feltölt energiával és jó kedvvel.

 

 

 

Előnyei:

– a vízben nem kínoz (annyira) a hőség
– nem megerőltető az ízületeidnek
– idősebbek és kezdők is kipróbálhatják
– nagy súlyfelesleggel is végezhető
– szuper a hangulat az órán
– nem kell hozzá profi úszónak lenni

Mire számíts az edzésen?

Aki már járt zumbára, az tudja, hogy különböző táncos koreográfiákból áll egy óra. Fellelhetőek benne többek között a cha-cha-cha, a salsa, valamint a mambo mozdulatai is, persze kiegészítve az aerobic gyakorlataival. Hogy az izmok megdolgoztatásán kívül mi vár még rád? Vérpezsdítő, latinos zene, megkapó társaság, sok-sok fröcskölés és még több nevetés.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Így segítsd a méregtelenítést és az emésztést!

Vásárolj úgy, ahogy Neked a legjobb! Új online drogéria indult!

Hidratálás belülről: A gyönyörű és egészséges bőr egyik titka


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X