Főoldal > MOZGÁS > 4 időtakarékos tipp egészséges életmóddal

4 időtakarékos tipp egészséges életmóddal

edzésedzőteremidőmozgás
0

Írta: and

A nyár hihetetlenül zsúfolt lehet. Nyakunkon a nyaralás megtervezése és lebonyolítása, a

A nyár hihetetlenül zsúfolt lehet. Nyakunkon a nyaralás megtervezése és lebonyolítása, a gyerekek elhelyezése, szórakoztatása, s minden más tevékenység, amelyre csak ebben a szezonban van lehetőségünk. Szerencsére van néhány javaslatunk, hogyan tarthatod fenn az egészséges életmódot a zaklatottabb időszakokban is.

Teljes testedzés 20 percben

Ha egyben nincs másfél-két órád edzeni háromszor egy héten, részesítsd előnyben a rövidebb, ám annál intenzívebb teljes testedzéseket, amelyekre elég 20 percet szánnod. Ebből azonban minden másnap iktass be egyet-egyet. Meglátod, ezt sokkal jobban be tudod majd illeszteni a napirendedbe. Ebben a 20 percben azonban dobd be magad, izzadj, hadd égjen a zsír! Csinálhatod bárhol, otthon vagy a szabadban, néhány jól irányzott átmozgató gyakorlathoz nincs is szükséged edzőteremre.

Főzz otthon!

Ha egész nap rohangálsz, könnyen elcsábulhatsz egy-egy hamburgerre vagy csokira a gyors éhségcsillapítás érdekében. Azonban ezek az ételek hosszútávon nagyon egészségtelenek. Már a hét elején gondold ki, hogy mit lenne időd megfőzni, ami megfelel az egészséges életmód szabályainak, így estére mindig összeüthetsz egy finom vacsorát. Ha erre nincs idő, készíts egyszerű turmixokat – nagyon finomak és laktatóak. Elkészíthetsz egyszerre több adagot is, fagyaszd le, és vedd elő, amikor szükséged lesz rá. Mire kienged, isteni hűsítő lesz belőle.

egeszseg2.jpg ()Hatékonyan az edzőteremben

Már az is időkiesést jelenthet, amíg odautazol az edzőterembe és vissza, ezért „tömbösítsd” az edzéseket. Legyen hosszabb egy-egy alkalom, de kevesebbszer egy héten. Ha ezt nem érzed jónak, időt spórolhatsz úgy is, ha a sietős napokon 1 óra helyett csak 45 percig dolgoztatod az izmaidat. Például úgy, hogy mindenből lehagyod az utolsó ismétlést. Nagyon fontos, hogy bemelegítést és a nyújtást soha ne hagyd ki, mert könnyebben megsérülhetsz! Az öltözőben töltött trécselési idő helyett inkább beszélgessetek a csajokkal két egymás melletti szobabringán edzés közben.

Arra van időd, amire akarod

Ugye te is ismered a mondást, mely szerint: „Mindenkinek arra van ideje, amire akarja.” Ez így igaz. Az ebédszünetedben beiktathatsz egy gyors sétát, az sem számít, ha nagyon rövid. Hazafelé pedig biztosan bele fog férni egy kis kitérő, például kirakatnézegetés nevében. Ez a kis gyaloglás is testmozgás. A lényeg, hogy minden nap mozogj valamennyit.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X