Főoldal > MOZGÁS > A legjobb zsírégető edzés a kemény combokért

A legjobb zsírégető edzés a kemény combokért

comberősítésfeszesgyakorlatláb
0

Írta: and

Csillagugrás Guggolj le, a karjaid érintsék a sarkadat. Ezután jön a lényeg: ugorj fel, amilyen magasra csak

Csillagugrás

Guggolj le, a karjaid érintsék a sarkadat. Ezután jön a lényeg: ugorj fel, amilyen magasra csak tudsz, de úgy, hogy közben szélesre nyitod a karjaidat és a lábaidat is, mintha a fejeddel együtt te magad lennél egy ötágú csillag. A gyakorlat hamar felturbózza a pulzusszámodat, így egyből magas hőfokon kezdheted az edzést, amely elengedhetetlen a zsírégetéshez. Törekedj legalább 30 ugrásra!

Súlyzó hinta

Állj kisebb terpeszben és fogj egy edzettségi szintednek megfelelő nehézségű súlyzót. Két kézzel hintáztasd jobbra és balra a súlyt – pillanatok alatt beizzítja a vállizmaidat. 20 mozdulat után döntsd a törzsed egyenes háttal előre, míg a súlyzó majdnem eléri a földet, és ismételd meg így a mozdulatsort lentről felfelé szintén hússzor. A lábaidat tartsd szilárdan a padlón, így a hasizmaidat is keményen megdolgoztatod.

Térdfelhúzás

Állj egyenesen, a karjaidat tartsd az oldalad mellett vagy tedd csípőre. Emeld fel az egyik lábadat úgy, hogy a combod párhuzamos legyen a földdel, tartsd így néhány másodpercig, majd engedd vissza a padlóra. Ismételd meg 25-ször mindkét lábaddal.

lab2.jpg ()Törzsemelés

Feküdj hasra a padlón, a karjaidat tartsd behajlítva a mellkasod mellett. A tested legyen egyenes, a hasizmaidat tartsd feszesen. Végy egy nagy levegőt és közben fokozatosan nyújtsd a karodat. Ezáltal a felsőtested felemelkedik a földről. Tartsd ki pár másodpercig a pozíciót, majd fújd ki a levegőt és közben ereszkedj vissza a kiinduló helyzetbe. Ismételd meg 15 alkalommal.

Hegymászó

Az alaphelyzet ugyanaz, mint a törzsemelésnél. Hajlítsd be a jobb térdedet, hogy a talpad az égbe nézzen. Anélkül, hogy a fenekedet elmozdítanád a padlóról, gyors mozdulatokkal emelgesd a jobb lábadat legalább ötvenszer, majd ismételd meg ugyanezt a bal oldalra is. Igazi combgyilkos gyakorlat!

Kitörés

Állj vállszélességű terpeszbe, a karjaid legyenek a tested mellett. A jobb lábaddal lépj előre egy nagy lépést, miközben mindkét térded hajlik. A jobb térded zárjon 90°-os szöget a padlóval, a bal pedig éppen ne érintse még a talajt. Miközben visszalépsz a kiinduló helyzetbe, nézz hátra, így a felsőtestedet is megdolgoztatod. Törekedj 20 ismétlésre mindkét lábaddal!

Kick-boksz rúgás

Állj a padlón összezárt lábakkal, az ökleidet tartsd magad előtt, mint a védekező bokszolók. Emeld fel a jobb térdedet, és rúgj előre anélkül, hogy teljesen kiegyenesítenéd a lábadat, minél gyorsabban, majd guggolj le. Pattanj fel, majd ismételd meg ugyanezt a bal lábaddal is. Legalább 20 ismétlésre van szükség a gyakorlat hatékonyságáért.

Szumo guggolás

Állj a vállaidnál kétszer szélesebb terpeszbe, a lábujjaid kifelé nézzenek. A hátad tartsd egyenesen. A lábaidat addig hajlítsd, amíg a combjaid párhuzamosak lesznek a talajjal. A bokád végig maradjon egy vonalban a térdeddel. Tartsd ki a pozíciót, majd emelkedj vissza kiinduló helyzetbe. Ismételd 20-szor a gyakorlatot.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X