Főoldal > MOZGÁS > Quixotic – 7 egyszerű tipp az álomtestű táncosnőktől

Quixotic – 7 egyszerű tipp az álomtestű táncosnőktől

alakbalettkalóriamozgás
0

Írta: and

Ne blicceld el a nyújtást A nyújtás az edzés egyik legfontosabb része, nélkülözhetetlen az

Ne blicceld el a nyújtást

A nyújtás az edzés egyik legfontosabb része, nélkülözhetetlen az izmok ellazításához és ahhoz is, hogy állandóan rugalmas maradj. Egyszerű, de nagyon hatásos nyújtógyakorlat, ha lefekszel a földre egy fallal szemben, a fenekedet a fal széléhez nyomod, majd felfekteted a lábaidat a falra. Aztán lassan széttárod őket, amilyen szélesre csak bírod, és ezt a pozíciót megtartod 5 percig.

Sose maradj mozgás nélkül

Ha már quixotic-rajongó vagy, de nem tudsz olyan gyakran részt venni az órákon, mint szeretnél, a legfontosabb, hogy a kimaradó napokon se hagyd ki a mozgást. Fuss néhány kört a parkban, tollasozz vagy kosarazz a barátaiddal, végezz nyújtásokat vagy jógázz – így az izmaid formában maradnak a következő megmérettetésig.

ballet2.jpg ()A kardio is lehet buli

Utálod a kardioedzéseket? Nem vagy vele egyedül, de szerencsére nem muszáj mindig ugyanazokat a monoton módszereket alkalmaznod. A quixotic szakértői szerint ha egy este elmész salsázni, busz helyett bicajjal vagy futva teszed meg az utat a boltig, az már csaknem felér egy kardioedzéssel. A lényeg, hogy mozogj, és élvezd!

Készülj fel a quixotic-ra

Mivel a quixotic-edzések eléggé megerőltetők, a szakemberek nem ajánlják, hogy készületlenül érkezz az órára. Ha nem vagy gyakorló táncos, nem árt, ha egy-két hónapnyi intenzív pilates-szel gyúrsz a quixotic-ra, már csak azért is, mert sok gyakorlatuk ezen a mozgásformán alapszik.

Légy szexi – mozgás közben is

Kivörösödött arc, izzadás, ziháló mellkas…ugye te sem edzés közben érzed magad a legszexibbnek? Pedig ennek nem kell így lennie, állítják a quixotic-edzők, akik látványos bemutatóik során fullsminkben és vadító edzőruhában állnak ki a színpadra. Nincs rá törvény, hogy ne öltözhetnél csinosan az otthoni gyakorlataidhoz is, vagy ne tehetnél fel egy kis rúzst (az ajkaid nem izzadnak). Ha szexinek látod magad, mások is annak fognak látni!

Táplálkozz úgy, mint a profik

Persze ha csak most kezdesz egészségesebben étkezni, légy óvatos, javasolják a quixotic szakértői. Első körben elég, ha megpróbálod csökkenteni a szénhidrát- és cukorbevitelt, kevesebb előre gyártott ételt enni, és természetesen sok-sok zöldséget és gyümölcsöt. Mégpedig azért, mert akár quixotic-fan leszel, akár nem, ezek mindenképpen jót tesznek neked.

Légy kezdő balerina

Sosem késő belekezdeni valami újba, így ha érdeklődsz a quixotic iránt, célszerű előbb beiratkoznod egy balettkurzusra. A két mozgásformában sok alapgyakorlat egyezik, ezen kívül a balett jó erőnlétet biztosít, és javít a tartásodon, ami viszont az emésztésedre is üdvös hatással van…és így tovább. Húzz balerinacipőt!

Fotó: Profimedia – Red Dot

Nézd meg, mi is az a Quixotic!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X