Főoldal > MOZGÁS > Így dolgozd le a karácsonyi kalóriákat!

Így dolgozd le a karácsonyi kalóriákat!

edzésfitneszgyakorlatkalória
0

Írta: and

30 perces köredzés A köredzés a legajánlottabb gyors mozgásforma, zsírégető hatását

30 perces köredzés

A köredzés a legajánlottabb gyors mozgásforma, zsírégető hatását magas intenzitással és kevés pihenővel érhetjük el. Az intenzív aerobic és az állóképesség-fejlesztő gyakorlatok keverékével 30 perc alatt akár 500-600 kalóriát is elégethetsz. Egy gyakorlat csupán egy percig is tarthat, egy edzésterv pedig általában 5 gyakorlatból áll. Amint végeztél a teljes körrel, kezdd elölről a következőt. Ha 15 perces egy köröd, elég csupán még egyszer megcsinálnod az egészet. Fitneszteremben és otthon is elvégezheted, akár eszköz nélkül is.

workout2.jpg ()DVD otthon

Ha a két ünnep között nincs kedved kimozdulni és a pangó teremben edzeni, vagy egyáltalán nincs is nyitva a közeli fitnesz, akkor vegyél elő egy DVD-t. Bármikor elvégezheted a nap folyamán, amikor épp nincs programod, és az se gond, ha nem tudod megcsinálni a teljes, mondjuk 60 percet, csak nyújts, miután leállítottad a készüléket. Ma már szinte minden mozgásformához találsz jó DVD-t, legyen szó akár aerobikról, akár táncos programról, vagy épp BodyArtról.

Korcsolyázás

A korcsolyázás szórakoztatva mozgatja meg az egész testet, de főleg a kritikus területeket. A combodban és a popsidban garantáltan ugyanolyan izomláz lesz másnap, mintha egy másfél órás kemény edzésen vettél volna részt, de a kar- és a hátizmokat sem kíméli. Összetett mozgásforma, egyszerre zsírégető (1 órás korizás 400 kalóriát éget), állóképesség-növelő és egyensúlyérzék-fejlesztő. Elő tehát a korit, csábítsd el a barátaidat, és jöhet a jókedvű tréning!

Tánc

Ki mondta, hogy a társas összejöveteleken nem lehet alakot formálni? Tegyetek be jó zenéket, és táncra is perdülhet az egész család vagy épp a baráti társaság. Minden korosztály garantáltan élvezni fogja a programot, csak a megfelelő zenét kell megtalálni. A tánccal egy óra alatt 400 kalóriát égethetsz el, ami valamivel még több is, mint egy 55 perces alakformáló edzés energiafelhasználása. Nem véletlen, hogy az aerobicktermekben is töretlen népszerűségnek örvendenek a táncos órák.

Síelés

Ha a két ünnep között nincs programod, akkor ruccanjatok át az egyik környező országba síelni. A táj csodálatos látványa eltereli a figyelmed a kemény edzésről. Zsírégető, alakformáló és állóképesség-növelő is egyben, kíméletlenül edzi a comb- és a farizmokat. Óránként 450 kalóriát égethetünk el vele, így már pár órás síeléssel hihetetlen mennyiségű bevitt kalóriától szabadulhatunk meg.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X