Főoldal > MOZGÁS > Eddz a kanapén!

Eddz a kanapén!

edzésfitneszgyakorlat
0

Írta: and

Ingyenes fogyókúraprogramot indított a HáziPatika.com. A 2013-as évben teljesen új menüsorokkal k&

Ingyenes fogyókúraprogramot indított a HáziPatika.com. A 2013-as évben teljesen új menüsorokkal készülünk!

5 hét alatt 5 kilótól lehet megszabadulni – ez egy egészséges fogyási ütem, mely nem károsítja a szervezetet, és nem vezet a rettegett jojo-effektushoz. Ha újévkor te is a fejedbe vetted, hogy lefogysz, itt a remek lehetőség: a fogadalom valóra válhat!

torna1.jpg ()Tricepsz

Ülj háttal a földre a kanapé elé, és kezeiddel támaszkodj meg a szélén, az ujjaid nézzenek előre. Majd emeld fel a tested úgy, hogy figyelj arra, hogy a hátad maradjon párhuzamos az ággyal és a csípőd se mozduljon el. Nyújtsd és hajlítsd a karodat 3×15-ször.

torna2.jpg ()Nehezített fekvőtámasz

A lábad tedd a kanapé szélére, kezeid pedig legyenek a padlón, majd csinálj fekvőtámaszt, de figyelj arra, hogy a csípődet ne ejtsd le. Próbálj 3×12-es szériát csinálni belőle. Ha nem megy, fordítsd meg: a kezedet tedd az ágyra, a lábad a földre, így biztos menni fog. 

torna3.jpg ()Balerina

Ennél a gyakorlatnál csak támaszkodásra kell használnod a kanapét. Kapaszkodj meg finoman az ágy szélében a jobb kezeddel, a bal lábad emeld kinyújtva a hátad mögé, és apránként emelgesd (3 percen át) miközben a bal kezed tartsd balettpozícióban. A másik oldalra is végezd el a feladatot.

torna4.jpg ()Hasizom

Ülj a kanapé szélére, a kezeid legyenek a tarkódon. A hátad tartsd egyenesen. Húzd a térdeidet a mellkasodhoz, majd nyújtsd előre a lábad, de figyelj, hogy ne lógjon le, maradjon párhuzamos a talajjal. Ebből 3×15-ös szériát végezz. Ha így túl nehéz, könnyíts rajta: végezd váltott lábbal és nagy intenzitással a gyakorlatot.

torna5.jpg ()Farizom

Feküdj háttal a padlóra, a sarkaidat helyezd a kanapéra, a térdeidet hajlítsd be, a lábaid pedig legyenek derékszögben a talajjal. Karjaidat tartsd tenyérrel lefelé magad mellett kinyújtva. Emeld meg a csípődet, majd engedd le a földre. Ebből is 3×15-ös szériát csinálj. 

torna6.jpg ()Felsőtest

Nem kell erőgépeken dolgoznod, ha az ágyadat használod. Kösd a kanapé lábához a gumiszalagot, majd próbáld meg kihúzni onnan. Meglátod, nem könnyű, hiszen bármilyen erővel is húzod, a bútor tömege nem engedi. Erőfeszítéseid közben pedig az egész felső részed megfeszül és még a lábad is dolgoztatod. 

torna7.jpg ()Kardió

Ki sem kell mozdulnod a lakásból ahhoz, hogy erős zsírégető kardiómozgást végezz. Csak támaszkodj tenyereddel a kanapé szélére, lábaidat nyújtsd hátra és támaszd meg a földön, aztán először a jobb térdedet próbáld a mellkasod irányába emelni, majd a balt. Lépegess így erőteljesen 60 másodpercig, majd pihenj 15 másodpercet, ezután a másik lábaddal is végezd el a gyakorlatot.

torna8.jpg ()Fekvenyomás

Ha van súlyzód otthon, akkor ne habozz használni! Vedd a kezedbe, és feküdj vele úgy az ágyra, hogy csupán a fejed és a vállad legyen a heverőn. A lábaidat tárd csípőszéles terpeszbe, térdeidet hajlítsd be 90 fokos szögben, a talpad pedig maradjon a földön. Ebben a pozícióban nyújtsd előre a karjaidat, majd hajlítsd a könyököd oldalra, hogy derékszöget zárjon be a válladdal, ezután told vissza a kiinduló helyzetbe. Ebből 3×12 db-ot csinálj meg.

torna9.jpg ()Kitartás

És végül egy extra hatékony gyakorlat. Támaszkodj az alkaroddal az ágyra úgy, hogy figyelsz arra, hogy a tested, a fejedtől bokádig egy egyenes vonalat képezzen. A másik karodat nyújtsd a magasba. Tartsd így magad mindkét oldalon 60-60 másodpercig. A hatás hosszú távon nem marad el!

 

 

Haladóknak íme egy kis folytatás:


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X