Főoldal > MOZGÁS > 6 új mozgásforma, amikkel elégetheted az ünnepi kalóriákat

6 új mozgásforma, amikkel elégetheted az ünnepi kalóriákat

edzésfitneszmozgásformapluszkilók
0

Írta: and

„Hátizsákos” edzés Ugye, milyen szuper lenne, ha egyszerre tehetnél jót és formálhatn&

„Hátizsákos” edzés

Ugye, milyen szuper lenne, ha egyszerre tehetnél jót és formálhatnád az alakodat? A hátizsákos edzéssel mi sem egyszerűbb: karácsony után pakold össze a megmaradt, nem romlandó élelmiszereket egy hátizsákba, és gyalogszerrel sétálj el vele valamelyik (lehetőleg jó messze lévő) jótékonysági szolgálathoz és vissza – mire hazaérsz, garantáltan lecipekedtél néhány kilót! Még jobb buli, ha a barátnőiddel közösen vágtok neki.

Otthon, fitten

Oké, a mozgás jöhet, de a nagy hidegben nem szeretnéd kidugni az orrodat? Akkor tölts le a telódra egy online fitness alkalmazást (mint például a FitnessGlo), ami napokra lebontva hozza el neked azokat az edzésformákat – kardio, nyújtás, erősítés, stb. – amikre a legnagyobb szükséged van, és amik személyesen neked szólnak.

BLAST 900 – magyar módra

A BLAST 900 nevű kompakt edzésprogram sajnos még nem jutott el hozzánk, ötleteket azonban csenhetünk tőle: a programban az intenzív kalóriaégetést (pl. futópad) erősítés követi (pl. súlyzók), majd jön egy kis ugrókötelezés, végül nyújtással zárják le a folyamatot. Ezt pedig te is bármikor meg tudod csinálni, igaz?

Batuka

Hurrá, a batuka végre hozzánk is megérkezett! Ha az ünnepek után nem vonzanak az edzőtermek, irány a táncparkett: a batuka latin-amerikai táncok (cumbia, merengue, reggaeton, rumba, salsa, szamba és vallenato) elemeiből áll össze, alapjaiban és hatásában pedig az aerobichoz hasonlít. Ugye, már fel is pezsdült a véred?

mozgas2.jpg ()A MIX-technika

Szintén új mozgásforma, de kicsit lágyabb, mint az előző: a MIX a balett, a jóga és a pilates leghatékonyabb elemeit egyesíti magában, így az ünnepek alatti elcsöndesedés és béke egy kicsit még tovább tarthat benned, miközben a popódról és a hasadról csak úgy csusszannak le a kilók.

Skore cross

Várjuk már, mikor robban be az itthoni köztudatba is az új őrület, ami szintén több mozgásforma közös „gyermeke”: a skore cross a teljes testet átmozgatja mindössze 55 perc alatt. A programban intenzív spinning és kranking (ami olyan, mintha a kezeddel hajtanád a biciklit) kap helyet, ezt pedig némi erősítés és nyújtás követi, hogy biztosan minden izmod megdolgozzon a sikerért. Boldog új testet!

Fotó: Pinterest, Northfoto


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X