Főoldal > MOZGÁS > Hódíts te is Oscar-díjas karizmokkal!

Hódíts te is Oscar-díjas karizmokkal!

bicepszedzésfitneszgyakorlatkarizomtricepsz
0

Írta: and

A 12 év rabszolgaság sztárja nemcsak elképesztő színészi tehetségével, hanem szuper alakj&

A 12 év rabszolgaság sztárja nemcsak elképesztő színészi tehetségével, hanem szuper alakjával is lenyűgözte egész Hollywoodot, különösen az ujjatlan estélyikből kivillanó formás karjaival. És ne hidd, hogy csak a szerencsés géneknek köszönheti a tónusos karizmokat, mert Lupita bevallottan igazi megszállottja a karerősítő edzéseknek. De ne izgulj, már akkor is szuper eredményeket érhetsz el, ha hetente háromszor végigcsinálod az alábbi gyakorlatsort, a lényeg, hogy a súlyzókat (és a fitneszszalagot) úgy válaszd meg, hogy legalább 12-15 ismétlést tudj végezni minden gyakorlatból, mert akkor dolgoztathatod meg igazán az izmaidat.

Párhuzamos emelés oldalra

Ha formás karokat szeretnél, nagyon fontos, hogy a vállizmaidat se hanyagold el, különben nem lesz arányos a felsőtested. Lupita a klasszikus vállizomerősítő gyakorlatra, az oldalt emelésre esküszik. Ehhez állj csípőszéles terpeszbe egyenes háttal, fogd a súlyzókat a kezedbe, majd mindkét karodat egyszerre emeld fel oldalra kinyújtva egészen vállmagasságig. Arra figyelj, hogy a súlyzók kiinduló helyzetben a tested felé, felemelve pedig a talaj felé nézzenek. Ha pedig extra kihívásra vágysz, próbáld ki a gyakorlat intenzív változatát: fél percig tartsd mindkét karodat oldalt kinyújtva, és csak piciket emelgess rugózó mozdulatokkal.

oldalra.jpg ()tricepsz.jpg ()Váltott bicepsz hajlítás

A bicepsz gyakorlatokat semmiképp ne blicceld el, mert a karizmok közül ez a legnagyobb kiterjedésű, ezáltal a leghangsúlyosabb is. Szerencsére a hajlító típusú gyakorlatokkal viszonylag gyorsan formálható. Állj csípőszéles terpeszbe, és leengedett karokkal fogd meg a két súlyzót úgy, hogy a tenyereidet befelé (tehát a tested felé) fordítod. Ebből a pozícióból váltva emeld fel először a jobb, majd bal súlyzót a mellkasodig. Ami fontos, hogy mikor behajlítod a könyököd, a súlyzót fordítsd magad felé, mert így keményebben dolgozik a bicepszed. Ezenkívül fogadd meg a sztáredzők extra tippjét, és visszaengedéskor is koncentrálj a gyakorlatra, tehát ne hagyd visszazuhanni a karjaidat, így még hatásosabb lesz a bicepszedzés.

Tricepsz nyújtás

Ha rendszeresen végzel tricepszerősítő gyakorlatokat, hamarosan elfelejtheted a lötyögő integető izmokat, ezek ugyanis pont ezt a kényes területet dolgoztatják meg. Próbáld ki Lupita kedvencét, amihez szükséged lesz egy hosszabb fitnesz szalagra. A legjobb, ha olyat használsz, aminek a két végén fogók is vannak, de ha ilyened nincs, az is szuper megoldás, ha kötsz rá két csomót. Állj kisterpeszbe, az egyik lábadat támaszd meg hátul, és az elül lévő térdedet enyhén hajlítsd be. A karjaidat emeld a fejed fölé, a könyöködet hajlítsd be úgy, hogy az alkarjaidat hátrafelé engeded. Ebben a pozícióban lépj rá a hátsó lábaddal a fitneszszalagra, feszítsd ki, és nyújtsd fel a karjaidat egyenletes mozdulatokkal a fejed fölé, majd engedd őket óvatosan vissza. Arra figyelj, hogy csak az alkarjaidat mozgasd, a felső rész maradjon egy helyben, a könyökeidet pedig próbáld meg minél közelebb tartani egymáshoz. 

tricepsz3.jpg ()Fotó: Profimedia – Red Dot

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X