Főoldal > MOZGÁS > Jógázz párban: próbáld ki az akro jógát

Jógázz párban: próbáld ki az akro jógát

akro jógaedzésjógapáros jóga
0

Írta:

Játékos jógafajta társaságkedvelőknek – ez az akro jóga

Imádsz jógázni, de szívesen kipróbálnál valami újat is? Bevállalós vagy, akinek nem okoz gondot mások közelsége? Vagy éppen ellenkezőleg: nehezen nyitsz, és problémás számodra a kapcsolatteremtés? Akár előbbiek, akár utóbbiak táborát gyarapítod, mindenképpen ki kell próbálnod az akro jógát.

Az akro jóga a legjátékosabb, legkreatívabb fajtája a jógáknak. Egy olyan közösségi tevékenység, ami kölcsönös bizalomra és támogatásra épül, hiszen párban kell felvenni a jógapozíciókat úgy, hogy az esetenként fedetlen, izzadt testrészek gyakran találkoznak. Aki egyszer kipróbálta, vagy nem soha többször nem vállalkozik rá, vagy pedig élete végéig függővé válik.

Segít, hogy átlépd a határaidat

Az akro jógában az a jó, hogy észrevétlenül kerekedsz felül a félelmeiden. Mivel kezdőként nem igazán tudod, mire számíthatsz, lesznek igencsak meglepő pózok és testi kontaktok. De ha már ott vagy alapon, valószínűleg bevállalod és megcsinálod. Egy idő már meg sem kottyan egy újabb partnerrel együtt dolgozni, és már a tériszonyod is mintha kezdene elszállni.

(Ön)bizalmat ad

Pro és kontra. Merthogy lesznek helyzetek, amikor te vagy a felelős a másikért, máskor pedig ő érted. Muszáj, hogy megbízz magadban, és tudd, nem lesz semmi baja a partnerednek, de neked is meg kell bíznod a másikban, hiszen enélkül nem jöhetnének létre a jógapozíciók. A kulcs tehát a feltétlen bizalom, ami azt eredményezi, hogy a mindennapi életben is lesz bátorságod, önbizalmad, és te sem fogsz kételkedni mindenkiben.

Könnyebben teremtesz kapcsolatot

Bizony a mai rohanó világban szinte elfeledkezünk a személyes kapcsolatokról. Hiszen ott vannak a kütyük, a kapcsolattartáshoz manapság meg sem kell szólalni, elég ha ott lapul a zsebedben egy okostelefon. Az akro jóga alkalmával viszont a kapcsolatteremtés módjait is elsajátítod. Nincs mese, ott „muszáj” vadidegen emberek izzadt bőrével érintkezned a siker érdekében. Az itt szerzett tapasztalatokat pedig egészen biztosan a hétköznapokban is tudod majd kamatoztatni.

Testet, lelket formál

Ha már sport, akkor ne feledkezzünk el a mozgás élménye adta jótékony hatásokról sem. Átmozgatja és felfrissíti az egész testet, a nyújtó gyakorlatoknak hála pedig minden csont a helyére kerül. Kellemes fáradtsággal, és másnap izomlázzal kell számolnod, amiből érezni fogod, mennyire hatékony ez a mozgásforma. Emellett természetesen a lelket is formálja. Feltölt energiával, és (nem csak a testmozgás miatt) boldogsághormonok szabadulnak fel. A test és a lélek így egyensúlyba kerül.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X