Főoldal > MOZGÁS > 8 tipp, hogy edzés nélkül is lapos legyen a hasad

8 tipp, hogy edzés nélkül is lapos legyen a hasad

edzéshashaslaposításlapos has
0

Írta:

A lapos hasért keményen meg kell dolgozni, ez tény. De ha most valamiért nem jutsz el edzésre, vesd be a következő trükkök egyikét – meglásd, egy-kettőre bele fogsz férni a kedvenc farmeredbe!

1.     Relaxálj

Stresszelés közben az átlagosnál több kortizol hormon termelődik a szervezetben, mely az anyagcserére és az emésztésre is negatív hatással van. Ahhoz, hogy ezt elkerüld, próbálj ki minél több meditatív sportot (pl. jóga, pilates, body art) és szánj annyi időt magadra, amennyit csak tudsz.

2.     Végy egy forró fürdőt

Nemcsak kellemes, hanem hasznos is – legalábbis a legújabb kutatások szerint. Ugyanis kiderült, hogy a meleg sófürdő segíti a hasi puffadás csökkentését. A tökéletes eredmény érdekében szórj két csészényi tengeri sót a meleg fürdővizedbe, majd 10 perc múlva szállj ki a kádból!

3.     Egyél étcsokoládét!

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, az étcsokoládé szuper segítség lehet, ha fogyókúráról van szó. Cseréld le te is a krémes sütiket és a cukorkákat egy-egy kocka étcsokira és meglátod, hogy az alakod is meghálálja majd!

14416150 - portrait of a sensual brunette chocolate girl

4.     Figyelj a tartásodra

A számítógép, a laptop, a tablet, az okostelefon és a tévé is kedvezőtlenül befolyásolja a gerinc tartását, ami miatt az átlagosnál jobban összegörnyedünk, és nyomjuk ki a hasunkat. Feszítsd meg a gerincedet, told ki a popsidat és húzd be a hasadat – így garantáltan bele fogsz férni a kedvenc kisruhádba, ráadásul a gerinced miatt sem kell aggódnod!

5.     Igyál egy kis citromos vizet

Az ébredés utáni citromos víz kortyolgatása segíti az anyagcsere optimális működését, valamint megakadályozza a a gyomor-és a belek felpuffadását. Meghoztuk a kedved hozzá? Itt még többet olvashatsz a citromos víz elképesztően jótékony hatásairól. 

6.     Ne rágózz

A rágógumi rágása közben extra levegőt juttatsz a szervezetedbe, mely a gyomor puffadásához vezet – a folyamatos rágózással ráadásul azt az érzetet kelted, hogy étkezel, miközben semmilyen ételt sem kell megemésztened! Ez a folyamat kíméletlenül felborítja a pH-értékedet és az átlagosnál több savad lesz, ami gyomorproblémákat idézhet elő.

7.     Felejtsd el a sót

Bár a melegvizes sófürdő pozitív hatással van az alakodra, a ról ez egyáltalán nem mondaható el! A kutatások szerint ha napi 3 gramm sónál nem fogyasztanánk többet, egy mérettel kisebb lenne a ruhaméretünk – ehhez viszont neked is abba kell hagynod a feldolgozott ételek, valamint a gyorséttermi kaják rendszeres fogyasztását! 

8.     Teázz gyakran!

Nem csalás, nem ámítás: a zöld tea tényleg segít a lapos has elérésében! A benne lévő négyféle katekin polifenol vegyület ugyanis tele van antioxidánssal, melyek támogatják a húgyhólyag működését, semlegesítik a szabadgyöket, valamint segítenek a méregtelenítésben is – a pluszkilókra szinte nem is lesz gondod, ha napi egy bögrével iszol belőle!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X