Főoldal > MOZGÁS > Sportok, amitől tökéletes feneked lesz

Sportok, amitől tökéletes feneked lesz

alakformálásedzésfenékmozgás
0

Írta:

Rendszeresen sportolsz, odafigyelsz a megfelelő táplálkozásra, az alakoddal sincs különösebb problémád, de a popsid mégsem kerekedik úgy, ahogyan kellene? Próbáld ki ezeket a mozgásformákat!

A fogyás önmagában nem elég ahhoz, hogy alakod tökéletes legyen, a leadott kilók még nem eredményeznek feltétlenül tökéletes alakot. Muszáj fejlesztened az izmaidat, hiszen csak így lesz szép tónusa a vonalaidnak, így lesz feszes a tested. Ne irigykedj azokra, akik tökéletes formákat tudhatnak magukénak sportolás nélkül is, inkább legyél büszke arra, hogy kemény munkával bár, de neked is tökéletesen kerekedik a feneked.

Biciklizés

A biciklizés az egyik leghatékonyabb mozgásforma, ha formás popsira vágysz. Amellett, hogy eltünteti a narancsbőrt a combodról és a fenekedről, formássá varázsolja a lábadat, és izmos, kerek popsi lesz a jutalmad, ha rendszeresen űzöd ezt a sportot. Ebben a mozgásformában az a jó, hogy szinte bárki végezheti, és ráadásul még hasznos is: gyorsabban juthatsz el bárhová, és a tekerés nehézségének állításával még azt is szabályozhatod, hogy milyen intenzitással dolgoztasd meg az izmaidat.

Lépcsőzés

Dühöngsz, hogy a negyediken laksz, és nincs lift a házban? Ne tedd! A lépcsőzés ugyanis az egyik legnagyobb barátja a formás popsiknak. Ha még lehetőséged is van lift használatára, akkor is válaszd mindig a lépcsőt, hiszen ezzel a szokással jóval kerekebb popsira tehetsz szert. Persze érthető módon nem rohangálhatsz órákat a lépcsőházban, de egy step pad vagy otthoni lépcsőzőgép segítségével hasonló hatást tudsz elérni.

55863296 - power and motivation. side view part of young women with perfect bodies in sportswear looking at camera with smile while cycling at gym

Futás

A futásban az a jó, hogy az egész testet átmozgatja, formálja. Nem csak a fogyásban, de a formásodásban is segít. Nem kell hozzá semmi más, csak egy futócipő, és gyakorlatilag bárhol végezhető ez az edzésforma. Aki rendszeresen fut, egész biztosan csodás, izmos lábakkal és popsival büszkélkedhet. Ne hagyd ki semmiképpen a mindennapjaidból, akkor sem, ha a súlyvesztés, és akkor sem, ha a formás, kerek popsi a cél.

Ugrókötelezés

Az ugrókötél a gyerekkor hangulatát idézheti vissza, ám manapság már igen elterjedt sport a felnőttek körében is. Csodás alakformáló hatása miatt ez nem is olyan meglepő. Egyesek szerint az ugrókötelezés akár háromszor olyan hatásosan formálja a farizmokat, mint akár a futás vagy az úszás. Úgyhogy semmiképen se becsüld le ezt a fantasztikus mozgásformát, hetente háromszor-négyszer kapd elő az ugróköteledet, hogy a formás popsidat mindenki megcsodálhassa.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X