Főoldal > MOZGÁS > A szuper alak titka (x)

A szuper alak titka (x)

alak
0

Írta:

Szeretnéd megtudni a titkot, ugye? Ha rászánsz öt percet az életedből, még az is lehet, hogy a cikk végére megtudod 😊

Az nem kérdés számodra, hogy ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben, és megbirkózz a mindennapok kihívásaival, szükséged van arra, hogy rendszeresen lejárj edzeni, és emellett odafigyelj a megfelelő tápanyag-bevitelre, és a pihenésre is.

Régóta vágysz izmos, esztétikus formára, de nehéz összeegyeztetned a mindennapi teendőket a megfelelő étkezéssel és edzéssel?

A kockás hasért bizony keményen meg kell dolgoznod a teremben és a konyhában is! De ha edzés közben ott vannak veled a haverok, nem csak a poénok, hanem az idő is repülni fog.

Adunk néhány tippet, amikre érdemes odafigyelned, hogy a befektetett munka igazán hatékony legyen:

  • Egyél sok zöldséget! A növényi táplálék hatékonyan támogatja az izomfejlesztést, és védelmet nyújt az edzés közben felszabaduló szabadgyökök ellen.
  • Figyelj a makro- és mikrotápanyagok egyensúlyára! Szervezetünknek mindkettőre szüksége van. A makrotápanyagok, vagyis a fehérjék, zsírok, szénhidrátok energiát adnak, hozzájárulnak az immunrendszer megfelelő működéséhez. A mikrotápanyagok (vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok) finomhangolják a sejtek, és az anyagcsere működését.
  • Két mikrotápanyagra: a magnéziumra és a folsavra érdemes külön figyelmet fordítanod, ha rendszeresen sportolsz. A magnéziumnak az ideg- és izomműködés szempontjából van jelentősége, de kiemelkedő szerepet játszik a csontok, és fogak egészségének megőrzésében, a makrotápanyagok anyagcseréjében, valamint a fáradtság és a stressz csökkentésében is. Ha rendszeresen sportolsz, akkor az igénybe vett izomzat, és az anyagcserefolyamatok miatt magasabb magnéziumszükséglete van a szervezetnek. Míg a folsav számos biológiai, és kémiai folyamatban játszik nélkülözhetetlen szerepet, többek között az aminosav- és a nukleinsav-anyagcserében, a fehér- és vörösvérsejtek képzésében, a vérlemezkék szintézisében, és a gyomor- és bélrendszer egészségének fenntartásában. Ezen felül sportoláshoz energiára van szükség (ATP szintézis), hogy bírd az edzést, azonban az intenzív sportolás alatt akár tízszer gyorsabban használod el az energiádat, ezért a sportolóknál elengedhetetlen az energia pótlása. A magnézium és a folsav az ATP szintézis folyamatában is nélkülözhetetlen szerepet játszik, ezért is érdemes ezek pótlására külön odafigyelni.

Ha szeretnél még jobban elmélyülni a mikro- és makrotápanyagok világában, akkor ajánljuk figyelmedbe ezzel kapcsolatos cikkünket, amit ide kattintva érsz el.

Most biztos azt érzed, hogy ennyi mindenre képtelenség odafigyelni. De emiatt nem kell idegeskedni. A Scitec GYM termékcsaládot pont azért alkottuk meg, hogy te teljes gőzzel az edzésre tudj koncentrálni.

A Scitec Gym fehérjékben benne van minden, amire szervezetednek szüksége van a hatékony izomfejlesztéshez, és a megfelelő regenerációhoz:

  • Termékeink minőségi, adagonként 25 (!) gramm tejsavófehérjét tartalmaznak, ami kiválóan támogatja a hatékony izomtömegnövekedést. Ami kimaxolja a fehérjeadagot: a WheyBro+ Zero.
  • Ha speciális, vegán étrendet követsz, számodra a legjobb választás a 100%-ban növényi alapú fehérjénk: a PlantBro+ Zero.

A fenti két fehérje ráadásul laktózmentes, cukormentes, aszpartám-, aceszulfát-, pálmaolaj- és szójamentes is.

  • A „+”-jellel ellátott termékeink olyan extra Superfood-hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek biztosítják számodra a megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagokat, mint amilyen a fent már bemutatott magnézium és folsav.
  • A megfelelő zöldségbevitelt a Scitec Gym is támogatja, hiszen a „+”-jeles fehérjék VitaVeggie-t, azaz fagyasztva szárított zöldségkészítményt tartalmaznak, ami egy különleges eljárással készült, magas antioxidáns-tartalmú zöldségkoncentrátum, megőrizve a friss zöldségek tápanyagértékét.

Ha kitartottál idáig, most már Te is tudod a titkot. 😊 A szuper alakhoz tehát arra van szükség, hogy betartsd a fent leírtakat és keményen eddz. Nincs más hátra, mint válaszd ki a kedvenc fehérjéd a legtutibb ízben, és nyomj le egy fullos edzést a haverokkal.

Ne maradj le újdonságainkról, csatlakozz hozzánk, hogy mindig megkapd a megfelelő támogatást  edzéseidhez!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X